Úvod > Články > Apple Watch zabrání ztrátě vašeho iPhonu

Apple Watch zabrání ztrátě vašeho iPhonu

Mnoho z nás si ani nedovede představit, že by zůstal chvíli bez svého mobilního telefonu. Myšlenky na to, že ho někde zapomeneme, ztratíme, nebo když nám bude odcizen, se pro někoho mohou stát noční můrou. Na trhu již existuje řada různých aplikací, které nám mají pomoci v případě, že dojde ke ztrátě či odcizení našeho mobilního miláčka. Nová aplikace Lookout Security 4.3 vedle běžné ochrany dat a vyhledání mobilu v případě ztráty, navíc dokáže i ztrátě telefonu předejít.

Apple Watch zabrání ztrátě vašeho iPhonu

Ti z vás, kteří vlastní nejen mobilní telefon iPhone, ale i chytré hodinky Apple Watch, mají nyní před ostatními náskok. Nově si můžete nainstalovat nejnovější verzi aplikace Lookout a propojit tak svůj iPhone a chytré hodinky Apple Watch. A případné hledání vašeho mobilního telefonu by již mělo být hračkou. Nebo alespoň o dost jednodušší.

Nová aplikace obsahuje podobné funkce jako již známá aplikace od Applu Find My iPhone. Ta funguje na principu zpuštění hlasitého alarmu. Nová aplikace Lookout Security však obsahuje další užitečné funkce, které se, v případě hledání mobilního telefonu, budou hodit.

Lookout Security

Jak tedy nová aplikace funguje?

Nová aplikace dává možnost propojení telefonu a hodinek prostřednictvím bluetooth signálu. Aplikace hlídá vzdálenost, na kterou se nacházíte od mobilního telefonu a tu vám ukazuje na hodinkách Apple Watch. Pokud tuto nastavenou vzdálenost překročíte a ztratíte signál bluetooth, hodinky na vašem zápěstí začnou hlásit, že mobilní telefon již není ve vaší blízkosti.

V případě ztráty nebo odcizení, kdy s mobilním telefonem nejste propojeni bluetooth signálem, vám chytré hodinky dokáží lokalizovat místo, kde jste byli naposledy k mobilnímu telefonu připojeni. Pokud se vám ani v tomto případě nedaří mobilní telefon najít, pak aplikace spustí na vašem mobilním telefonu alarm, a to i v případě, že máte na mobilu vypnutou hlasitost.

Ke spuštění alarmu pouze postačí, pokud máte na mobilu aktivní Wi-Fi připojení. To platí v případě, že nebudete propojeni ani přes bluetooth. Ujistěte se tedy, že máte zapnutou jak funkci bluetooth, tak i Wi-Fi. Výhodou této aplikace je, že se nemusíte přihlašovat do jiného zařízení, přes které budete mobilní telefon hledat. Vše je možné ovládat přes chytré hodinky.

Další užitečné funkce

Vedle těchto funkcí, nová aplikace Lookout Security také zvládne automaticky uchovat poslední lokaci před tím, než se vám mobilní telefon vybije. Automaticky také uloží vaše kontakty. Dále budete dostávat upozornění, že máte nainstalovanou zastaralou verzi operačního systému iOS a že je čas na update.

Tato nová aplikace se však netýká pouze mobilních telefonů. Rovněž je možné takto sledovat iPady. Nejnovější verze aplikace je kompatibilní s watchOS 2 a je určena pro operační systémy iOS 8 a vyšší. Pokud máte starší verze, hodně uvedených funkcí vám nebude fungovat.

Je zde také možnost pořídit si verzi Lookout Premium za cenu měsíčního poplatku $2.99 nebo jednorázového ročního $29.22. Tím získáte pár dalších funkcí navíc.

19. 3. 2016

Témata

aplikaceAppleiPhonetablet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

Americká vláda obvinila Apple ze zneužívání svého postavení na trhu se smartphony

Administrativa prezidenta Bidena obvinila Apple za to, že údajně využívá svého postavení na trhu s chytrými telefony...

27. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

Uživatelé ChatGPT dostanou přístup ke zpravodajským službám

Společnost OpenAI uzavřela partnerství s deníky Le Monde a Prisa Media. Jejich zpravodajský obsah nabídnou...

26. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

X zavádí články, předplatitelé mohou nově psát delší formátované příspěvky

Společnost X vedená Elonem Muskem zavádí "články". Možnost psát delší formátované texty dostanou pouze předplatitelé...

25. 3. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Americký pár žaluje Google, Mapy je navedly do nebezpečné čtvrti, kde byli přepadeni

 

Americký pár zažaloval Google. Při dovolené v Jihoafrické republice je Google Mapy zavedly do nebezpečné čtvrti a...

Zobrazit celý článek

Krizový informační a svolávací systém od O2 pomáhá v ČR už 10 let

 

Krizový informační a svolávací systém pomáhá v nemocnicích, dopravních podnicích, energetických společnostech a na...

Zobrazit celý článek

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek