Úvod > Články > Nový Samsung Galaxy S8 nahradí i PC

Nový Samsung Galaxy S8 nahradí i PC

Ve středu večer představil Samsung v Londýně nové smarphony řady Galaxy. Pyšní se skvělým výkonem, neotřelým designem a také zvládnou zastoupit počítač.

Nový Samsung Galaxy S8 nahradí i PC

Samsung ve středu uvedl svou novou vlajkovou loď ve dvou variantách, s 5,8 palcovým displeje Galaxy S8 a s ještě větší úhlopříčkou, 6,2 placů, Galaxy S8+. Oba modely mají zaoblený displej Infinity s maximálním rozlišením 2960 x 1440 pixelů a zcela hladký souvislý povrh bez tlačítek a ostrých hran.

Výkon a konektivitu v zařízení Galaxy S8 zajišťuje vůbec první 10nm osmijádrový procesor Snapdragon 835 či Ecynos 885. Zařízení má 4GB RAM a 64GB vnitřní paměť, která lze rozšířit SD kartami. Baterie má u menšího modelu kapacitu 3000 mAh a u většího 3500 mAh. Oba modely splňují certifikaci IP68.

Samsung Galaxy S8 je vybaven 8Mpx předním fotoaparátem a 12Mpx zadním fotoaparátem se snímačem Dual Pixel, který zaručuje maximální kvalitu snímků při zhoršených světelných podmínkách, jejich vysokou ostrost a dokonalejší zpracování.

 

Zastoupení PC

Společnost slibuje, že by nové modely měly zastoupit i stolní počítače. K tomu je potřeba dokoupit podložku DeX Station. Pak lze stanici propojit s monitorem, klávesnicí a myší, tím se Galaxy S8 promění v počítač. Spolupráce se společnostmi Microsoft a Adobe umožňuje kompatibilitu Samsung DeX s Microsoft Office a mobilními aplikacemi společnosti Adobe a nabízí tak funkce a uživatelské rozhraní podobné stolnímu počítači.

"Chytrý telefon se pro moderní profesionály stal středobodem veškeré činnosti. Ve chvíli, kdy chtějí předvést svou prezentaci nebo vzdáleně upravit dokument, mohou při použití stanice Samsung DeX efektivně pracovat výhradně s využitím svého chytrého telefonu. Těmto lidem tak nyní poskytujeme velmi praktické a flexibilní prostředí stolního počítače," uvedl Injong Rhee, technický ředitel divize mobilní komunikace společnosti Samsung Electronics.

Pořízení

Samsung Galaxy S8 se začne v České republice prodávat 28. dubna 2017 za doporučenou maloobchodní cenu 21 999 Kč, model Galaxy S8+ za 24 999 Kč. Telefon je možné si předobjednat u vybraných prodejců od 29. března 2017.

Přístroj bude možné pořídit v široké paletě barev včetně odstínů černé (Midnight Black), šedivé (Orchid Gray), stříbrné (Arctic Silver) a modré (Coral Blue). Modrá barva bude v České republice dostupná exkluzivně pouze na Alza.cz a dále v Samsung Brand Storech (jak v rámci předobjednávek, tak běžného prodeje).

31. 3. 2017

Témata

Samsung

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 199 Kč

Přečtěte si také

 

Samsung Galaxy Ring se objeví na veletrhu MWC 2024

Samsung by měl svůj chytrý prsten Galaxy Ring představit už na únorovém veletrhu MWC 2024. Finální verze ale vyjde...

26. 2. 2024

Zobrazit celý článek

 

Majitelé iPhonů mění svůj telefon méně často než uživatelé Androidu

Dříve jsme poukazovali na prodloužené plány aktualizací softwaru iPhonů, ale už to není tak jednoduché.

21. 2. 2024

Zobrazit celý článek

 

Samsung odhalil první Galaxy Ring

Samsung spolu s telefony Galaxy S24 představil i první chytrý prsten Galaxy Ring. Do prodeje by se měl dostat ještě...

25. 1. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek