Úvod > Články > 6 falešných instagramových hvězd. Poznali byste, že je to fake?

6 falešných instagramových hvězd. Poznali byste, že je to fake?

Instagram je sociální síť milovaná všemi, kteří jsou víc než na řeči zvědaví na fotky. Sami pak tráví čas aranžováním obědů a lidí do ideální polohy pro fotku, aby získali co největší počet sledujících. Tady je 5 případů, kdy se to fiktivním lidem nebo agenturám povedlo lépe, než jim.

6 falešných instagramových hvězd. Poznali byste, že je to fake?

35letý děda

Lidé utrácejí celé mění ve snaze udržet si mladistvý vzhled co nejdéle. Pak na ulici těžko rozeznáte zmalovanou dvacítku od zachovalé čtyřicítky. Ale jeden chlap z Polska na to šel úplně obráceně. Pro účely sociálních sítí dobrovolně zestárnul o 10 let. Seznamte se s polským Vikingem Pawlem Ladziakem.

Vyhrává jako jeden z nejžhavějších mužů starších 40 let a připouští, že ho někdy lidé tipují i na 60. Ale kdo by je mohl vinit… Úplně bílé vlasy mívají obvykle jenom mnohem starší ročníky. Jenže Pawlovi je pouze 35 let a vlasy si naschvál odbarvuje úplně bílou barvou. Sami od sebe mu začaly šedivět už před pár lety. Nechtěl vypadat jako chátrající muž středního věku, tak to vzal bílou rovnou všechno. Po této změně se stal na Instagramu slavný po celém světě jako nejvíc sexy stařík a k dnešku má skoro 350 000 sledujících. Rada na závěr? Když nechcete být jen další z řady namakaných mladých vlčáku, staňte se namakaným starým psem.

Pawel

Vydělávat nemusí jen skuteční lidé

Agenturu Meediakix zajímalo, jestli jde oblafnout značky natolik, že nabídnou spolupráci falešným instagramovým profilům. Instagramový marketing je totiž dost lukrativním průmyslem, ve kterém se točí miliony dolarů. Zajímalo je taky, jestli se toho dá dosáhnout něčím jiným než roztomilými pejsky a zdravým jídlem.

Agentura pak vytvořila dva fiktivní účty. Jeden zabývající životním stylem a módou a druhý cestováním. Pro ten první vyfotili fotky za jediný den. Fiktivní osoba se jmenuje se Alexa Rae neboli calibeachgirl310. Druhý účet „patří“ Amandě Smithové a v tomto případě šla agentura ještě dál. Ze stránek s fotkami zadarmo stáhli obrázky, na kterých jsou dlouhovlasé blondýny s obličejem odvráceným od objektivu. Oba účty jim zajistily 4 placené transakce a vydělali tak kolem 1 000 dolarů. Jak snadné, že?

Před Amelii by se vyklidil i Buckinghamský palác

Když krásná bloggerka Amelia Liana navštívila slavnou hrobku Tádž Mahal, na místě jako by náhodou zrovna nikdo nebyl. Světové dědictví zapsaná v seznamu UNESCO bylo opuštěná. Byl to navíc velmi krásný den, kdy kolem létali ptáci, světlo házelo ideální stín a Amelia měla dost času to všechno perfektně zachytit. Taky je vám to trochu podezřelé? 

Poslední dobou je bloggerka napadaná rejpaly za to, že si fotky skládá z cizích obrázků. Někteří tvrdí, že fotky čistí, jiní zase že vystřihne svoji postavu a přidá ji na dokonale vyfocené místo

Reklamka vymyslela falešnou hvězdu Instagramu, aby varovala mladé

Byla to krásná, zábavná a milující Pařížanka, které všichni záviděli. Nebo to bylo všechno jinak? Pětadvacetiletá Louise Delageová zveřejnila několik fotografií v průběhu několika týdnů. Její profil začalo sledovat více než 60 000 lidí. Pak se fanoušci dozvěděli, že vůbec neexistuje a byla výmyslem agentury. Proč? Všech 149 jejích příspěvků obsahovalo alkohol. Cílem bylo varovat před skrytou a většinou pozdě zpozorovanou přítomností alkoholu a před závislostí, která kvůli tomu vzniká. 

Amelie

Modelka, která možná ani není člověk

Lil Miguela má přes 78 000 sledujících, ale stačí krátký pohled na její profil a hned vám na mysl přijde jedna otázka: Je skutečná? Se svými perfektními tvary a hladkou kůží vypadá jako ze hry The Sims. Její fanoušci se dělí na dva tábory. Jedni tvrdí, že jde o skutečnou ženu, která jen dost upravuje fotky v PS, někteří jsou přesvědčení, že jde o marketingový tah grafické firmy. Co je pravda? Zatím nevíme. Ale autoři zamilovaných komentářů pod fotkami mají nejspíš jasno...

19. 8. 2017

Témata

ostatní

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Hit Kickstarteru: Robotická sekačka, která vám na trávníku nakreslí libovolné obrazce

Čínská společnost představila novinku, která sklízí celosvětový úspěch. Je jí YUKA – robotická sekačka s 3D viděním...

16. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

Britská královská rodina zveřejnila upravenou fotku Kate, vévodkyně prý experimentovala s editem

Kensingtonský palác ke Dni matek zveřejnil viditelně upravenou fotografii vévodkyně Kate s rodinou. Za nevydařený...

14. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

Digitální Marilyn Monroe: Na americké konferenci si můžete popovídat s legendou

Na právě probíhající technologické konferenci v americkém Texasu se představí digitální verze Marilyn Monroe...

11. 3. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Americký pár žaluje Google, Mapy je navedly do nebezpečné čtvrti, kde byli přepadeni

 

Americký pár zažaloval Google. Při dovolené v Jihoafrické republice je Google Mapy zavedly do nebezpečné čtvrti a...

Zobrazit celý článek

Krizový informační a svolávací systém od O2 pomáhá v ČR už 10 let

 

Krizový informační a svolávací systém pomáhá v nemocnicích, dopravních podnicích, energetických společnostech a na...

Zobrazit celý článek

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek