Úvod > Články > Vstupte do světa dětí s aplikacemi pro Android

Vstupte do světa dětí s aplikacemi pro Android

Mobil nebo tablet jsou v dnešní době pro děti velkými lákadly. Často nás překvapí, jak s přehledem listují fotografiemi nebo si pouštějí videa, a to už v kojeneckém věku. Někdy jim dáváme mobil do rukou sami, aby si něco zahrály nebo se jinak zabavily. Měly bychom ale dávat pozor, jaké hry jim dovolujeme hrát a jejich hraní regulovat. To nám umožní dětské režimy plné her, jež naše děti nejen pobaví, ale i ochrání.

Vstupte do světa dětí s aplikacemi pro Android

Kids World

Jednou s takových aplikací je například Kids World. Když tuto aplikaci stáhnete do svého zařízení Android, se kterým si vaše dítě hraje, lehce v ní vyberete hry z běžné paměti Androidu, které se budou v dětském režimu spouštět. Mohou to být třeba i videa. Jednoduše nastavíte, co a jak dlouho si budou děti s mobilním zařízením hrát. Není problém zablokovat internet, příchozí hlasové hovory a nastavit délku hraní. I když je aplikace v angličtině, hry jsou srozumitelné pro děti bez rozdílu národností. Zajímavá jsou i doporučení. Dítě mladší než dva roky by si s mobilním zařízením mělo hrát maximálně 15 minut.

Kids World

Kids Place

Dalším dětským režimem, který si rodiče nemohou vynachválit, je Kids Place. Je propracovanější, i když možná ne tolik graficky poutavý. Na ploše máte vyobrazeny povolené aplikace a hry, ukončení dětského režimu a další nastavení učiníte až po zadání vámi zvoleného PIN kódu. Můžete blokovat volání, takže vám dítě nezruinuje rozpočet a také lze uzamknout připojení či vstup na aplikační portál Google Play a omezit tak dětem nákup dalších aplikací bez vašeho souhlasu. Dětský režim v této aplikaci může být určen pro několik dětí, každé má svůj vlastní profil. Hry obsažené v aplikaci jsou opravdu pro děti všech věkových skupin. Zmiňme například hru se zvířátky pro ty nejmenší a Angri birds či zábavnou výuku jazyků pro školáky.

Kids Place

Hry pro děti HD

Pro děti od tří do osmi let je určena aplikace s názvem Hry pro děti HD. Aplikace nabízí IQ hry jako je Pexeso, Sestřel balonek, Puzzle, Najdi to nebo matematické hry i se složitějšími příklady.

Hry pro děti HD

Na hry pro nejmenší se zaměřuje i české studio Silicon Jelly. Nabízí celou řadu her s tolik oblíbeným krtečkem. Hry mají třicet úrovní, takže je mohou hrát děti již od dvou let. Jsou doplněny zvuky a animacemi, takže jim bez problémů porozumí.

S naučnými a logickými hrami přichází i studio PEGI 3. Velmi oblíbenou hrou pro děti od tří do pěti let je hra Tři prasátka. Obsahuje naučnou část a logické úkoly. Výhodou je, že je k dispozici v patnácti jazycích včetně češtiny.

Sýrový svět

Zmínit bychom měli také Sýrový svět, logickou hru plnou rébusů a dobrodružství s velmi pěknou grafikou a chytlavou hudbou. Dá se říct, že tuto hru může hrát celá rodina. Nabízí totiž sedm rozdílných lokací a 35 úrovní, ve kterých je třeba plnit zobrazené úkoly tak, aby myš dostala svůj příděl sýra. Úkoly se týkají celé řady věcí, důraz je vždy kladem na správnou posloupnost úkonů. Povedenou kreslenou grafiku kazí jen reklamy, na které se děti mohou překliknout a stáhnout či zakoupit jiné hry a aplikace. Právě tuto hru tak využijete zejména ve spojení se zmíněnými dětskými režimy, které umí blokovat přístup na Google Play.

Sýrový svět

Dobrá rada na konec

Technika k dnešní době neodmyslitelně patří a děti zvládají ovládat přístroje daleko lépe než řada dospělých. Patří to k jejich životu od narození. Nebraňte dětem v rozvoji těchto dovedností, ale směřujte je tím správným směrem. Dobře vybraná hra trénuje mozek a může i pomoci s matematikou, českým jazykem a dalšími předměty. Děti se budou vzdělávat nenásilnou formou a navíc je to bude bavit.

22. 12. 2015

Témata

aplikaceAppleiPhonemobilní telefontablet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč
Cena za měsíc: 299 Kč

Přečtěte si také

 

Americká vláda obvinila Apple ze zneužívání svého postavení na trhu se smartphony

Administrativa prezidenta Bidena obvinila Apple za to, že údajně využívá svého postavení na trhu s chytrými telefony...

27. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

Uživatelé ChatGPT dostanou přístup ke zpravodajským službám

Společnost OpenAI uzavřela partnerství s deníky Le Monde a Prisa Media. Jejich zpravodajský obsah nabídnou...

26. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

X zavádí články, předplatitelé mohou nově psát delší formátované příspěvky

Společnost X vedená Elonem Muskem zavádí "články". Možnost psát delší formátované texty dostanou pouze předplatitelé...

25. 3. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Americký pár žaluje Google, Mapy je navedly do nebezpečné čtvrti, kde byli přepadeni

 

Americký pár zažaloval Google. Při dovolené v Jihoafrické republice je Google Mapy zavedly do nebezpečné čtvrti a...

Zobrazit celý článek

Krizový informační a svolávací systém od O2 pomáhá v ČR už 10 let

 

Krizový informační a svolávací systém pomáhá v nemocnicích, dopravních podnicích, energetických společnostech a na...

Zobrazit celý článek

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek