Úvod > Články > Vliv sledovaní O2TV na rychlost internetu

Vliv sledovaní O2TV na rychlost internetu

Vliv sledovaní O2TV na rychlost internetu

Máte doma internet přes technologii DSL a přemýšlíte o tom pořídit si ještě televizi? Určitě se můžete těšit na řadu zajímavých programů, které třeba nenajdete ani v nabídce UPC. Navíc si můžete k základní sestavě k 26 programům zvolit v základní ceně ještě další dva produktové balíčky podle vlastních zájmů. Je na vás, zda vyberete program pro sebe nebo pro zabavení svých ratolestí.

O2 TV + internet ADSLPodívejme se, co vás čeká kromě těch pozitivních přínosů. Televize pomocí pevné linky využívá pro svoje fungování internet. Pokud máte dostupnou technologii VDSL, tak televize na rychlost internetu vliv mít nebude. Pokud ale máte internet ADSL, určitě očekávejte jeho zpomalení. Pokud máte doma 16 Mb, tak si ho tolik nevšimnete. Využíváte-li ale 8 Mb internet už si zpomalení určitě všimnete. Očekávat můžete při zapojeném set-top-boxu snížení rychlosti až o 3,5 Mb. Pokud budete chtít na službě mít dokonce připojené dva samostatné televizory, musíte připojit druhý set-top-box a ten vám již internet nezpomalí.

Pokud set-top-box vypnete, rychlost se vám zase navýší. V praxi ale zjistíte, že opětovné zapnutí je natolik zdlouhavé, že se s největší pravděpodobností smíříte s pomalejším internetem než s čekáním na televizní pořady.

Sama Telefónica O2 na svých stránkách technické podpory uvádí, že rychlost může poklesnout až o 3 Mb/s. Souběh O2 TV a internetu totiž ošetřuje tzv. flexi režim. Ten na lince zajišťuje maximální možnou rychlost pro internet a zároveň dokonalý obraz a zvuk O2 TV. Během sledování televizních pořadů tak tento flexi režim snížit rychlost, která se ale po vypnutí set-top boxu vrátí zpět na původní hodnotu.

Právě z důvodu ponížení rychlosti při souběžném užívání obou služeb, nezřizuje O2 služby dohromady tam, kde je přenosová rychlost 3,5 Mb a méně. Obě služby společně je možné využívat zpravidla až od minimálně dostupných 5 Mb.

Chcete si ověřit plnou funkčnosti služeb na vaší adrese?

Pak neváhejte kontaktovat operátorky na čísle 277 270 770 nebo vyplňte kontaktní formulář a my vám zavoláme zpět. Podle adresy vám zkontrolují maximální přenosovou rychlost. Dle naměřené hodnoty můžete již dopředu zjistit, na kolik vám rychlost poklesne v případě, kdy budete mít obě služby zapnuté dohromady.

Po ověření a kontrole dostupnosti si můžete službu u operátorek rovnou objednat.

Neváhejte a objednejte si také kombinaci internetu DSL a O2 TV v jednom. Službu můžete využívat po celou dobu ročního závazku za cenu 650 Kč včetně DPH.

Na co se budete večer dívat Vy?

21. 12. 2012

Sdílejte

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek