Úvod > Články > Recenze O2 TV Air s novým Wi-Fi set-top-boxem

Recenze O2 TV Air s novým Wi-Fi set-top-boxem

Od února 2016 přichází společnost O2 s vylepšenou nabídkou služby O2 TV Air. Nyní máte možnost službu využívat i s novým set-top-boxem, který spustíte na jakémkoli internetu i pomocí Wi-Fi. Co lze od této služby očekávat?

Recenze O2 TV Air s novým Wi-Fi set-top-boxem

Ke konci ledna jsem dostala příležitost vyzkoušet si na několik dní vylepšenou službu O2 TV Air, kterou nabízí mobilní operátor O2. Televizní maniak sice nejsem a na sledování televize moc času nemám, ale i tak jsem se těšila, že strávím víkend ve společnosti seriálů a filmů.

Rozbalení a instalace

Poté, co jsem dorazila domů s novou O2 TV Air v tašce, nedočkavě otevírám krabici a vrhám se k televizi. V balení nacházím malou černou krabičku.

Set-top-box T2 TV Air

Aha, asi set-top-box. Velice nenápadný, malý, vkusný a velmi dobře skladný. Rychle vysypu zbylý obsah krabice. Nacházím zde dva manuály. Jeden se týká zapojení set-top-boxu, druhý obsahuje informace, jak televizi ovládat a souhrn všech funkcí.

Nejprve tedy beru do ruky manuál k set-top-boxu. Dost si věřím a říkám si, že ho snad ani nebudu potřebovat. Set-top-box vypadá jednoduše. Nejprve propojím televizi a set-top-box pomocí 1,5 metru dlouhého HDMI kabelu. Pak zapojuji modem do elektrické sítě.

Překvapením pro mne je, že balení rovněž obsahuje 3,5 metru dlouhý kabel AV/RCA a Scart redukci pro připojení ke starším typům televizorů. Je fajn, že výrobce s nimi stále ještě počítá. Do ovládače vkládám přiložené tužkové baterie, zapínám televizor a nastavuji TV na HDMI.

O2 TV Air - obsah balení set-top-boxu

Nejprve je nutné nainstalovat set-top-box. Po trošku delší době, než by se mi líbilo, přicházím na to, že musím na ovladači, který je k set-top-boxu přidělen, zmáčknout tlačítko STB, které slouží k přepnutí ovladače režimu ovládání set-top-boxu a TV. Je nutné připojit krabičku k internetové síti.

V mém případě mám jiného poskytovatele, a proto následuji variantu B v přiloženém manuálu. Zde narážím na první větší problém. Jelikož modem k internetu mám na úplně opačné straně domu než je televizor, tak mi asi přiložený, 3 metry dlouhý, ethernetový kabel stačit nebude. No nevadí.

Možnost připojení je i přes Wi-Fi. Proto trpělivě zadávám potřebná přihlašovací hesla. Vše probíhá přes ovladač k set-top-boxu. Jde to pomalu, ale v tomto případě jde pouze o to, zvyknout si na jiné ovládání, než jsem byla doposud zvyklá. Vše je správně zadané a jde se na to.

Set-top-box se snaží chytit signál internetového připojení. Bohužel však bez úspěchu. Několikrát vše opakuji, ale ani jednou k připojení nedošlo, přestože internet funguje bez problému a zadané údaje jsou správné. Začínám být trochu mrzutá. Holt, nezbývá mi nic jiného, než přetahat kabely po celém domě, který není malý, a přenést modem do místnosti, kde je televize. Modem nakonec přeci jen zapojím přes ethernetový kabel. Pak už stačí jen poslední tři kroky. Zadat přihlašovací údaje k O2 TV. Byla to fuška, ale televize jede.

Nabízí nová O2 TV Air něco navíc?

Oproti původní službě je nabídka kanálů rozšířena na počet 60 kanálů včetně 12 kanálů v HD kvalitě. Rovněž počet zařízení, které je možné připojit je více. Možnost stoupla z tří na čtyři zařízení. Počet hodin nahrávání je zde také podstatně větší. Kapacita byla rozšířena z 10 hodin na 100 hodin. Tím získáte možnost zaznamenat více pořadů najednou. Samotná nová doba sledování nahrávek je nyní fantastická. Ze sedmi dnů byla rozšířena na celý měsíc. To už jistě stojí za to a dává větší smysl. Týdenní doba není až tak dostatečná. Pokud bych totiž chtěla odjet například na 14denní dovolenou a chtěla si nahrát svůj oblíbený pořad nebo seriál, tak týdenní doba mi asi moc nepomůže. Nyní 30 dnů je naprosto skvělých.

Ovládání a menu

Jelikož osobně nevlastním žádnou verzi služby O2 TV, bylo pro mě ovládání nové. Po počátečních rozpacích a pár kliknutí vedle, si na tento systém rychle zvyknete. Je snadno pochopitelné a popisky se vás snaží vždy navést. Ovládání nabídky televizního programu je přehledné a odpovídá běžnému menu na většině zařízení.

Co jsem ocenila jako velké plus je možnost procházet možnosti nastavení aniž by došlo k přerušení přehrávání pořadu nebo k jiné úpravě obrazu. Program nadále běží na celé obrazovce v pozadí nabídky daného programu, vy si můžete procházet možnosti ovládání, zvolit si titulky k pořadu, pokud jsou dostupné, jazyk, přečíst si o čem pořad je a pokud se rozhodnete nahrávat, stačí pouze potvrdit jednu z možností. Pokud totiž koukáte třeba na seriál, je zde možnost nahrát právě vysílanou epizodu, nebo nahrát všechny epizody.

Také lze posouvat stopáž pořadu. Získáte i informaci zda se pořad nahrává, kolik zbývá času do konce a jaký program následuje. Rovněž zda je v HD kvalitě, nebo pokud probíhá multidimenze. Prostě vše přehledné a na jednom místě.

Další služby

V balíku O2 TV Air rovněž naleznete O2 Videotéku, která obsahuje více než 1000 titulů nejrůznějších žánrů. Jednotlivé filmy lze zapůjčit za poplatek, který se pohybuje od 30 – 55 Kč. Doba půjčení je 48 hodin a zapůjčené pořady lze přehrát i na dalších zařízeních, ve kterých je nainstalovaná aplikace O2 TV. Celkový počet je 4 zařízení naráz.

V neposlední řadě také musím zmínit funkci multidimenze. Na tu jsem se opravdu těšila, že si ji vyzkouším a uvidím, jak funguje v praxi. O2 TV jako jediná tuto službu nabízí a tím se od ostatních dost liší. I když sportu moc neholduji, musím konstatovat, že sportovní fanoušci budou nadšeni.

Set-top-box + dálkový ovladač

Celkový dojem

Jsem moc ráda, že jsem dostala možnost si tuto službu vyzkoušet. Když pominu prvotní zádrhel při připojení k internetové síti a občasnému drobnému zasekávání obrazu, které ale ve finále nebylo nijak otravné, tak celkově mě tato služba mile překvapila. Rovněž jsem byla nadšena z ostrosti obrazu. Služba je dostupná úplně pro všechny.

K získání balíčku není podmínka být trvalým zákazníkem O2. Balíček si můžete pořídit bez smlouvy za počáteční investici 1 999 Kč s DPH. Tím získáte set-top-box, TV ovladač a potřebné kabely. Zároveň dostanete 2 měsíce služby zdarma. Následující měsíce vás pak vyjdou na adekvátních 399 Kč. Pokud O2 udrží tuto rozumnou cenu, a nebude každou chvíli do částky zasahovat a v horším případě často navyšovat, je zde velká šance, že si získá velkou oblibu u svých uživatelů.

3. 2. 2016

Témata

digitální televizeO2O2 TV

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

Telly zařadila do své nabídky 4 nové stanice

Televizní operátor Telly přidal do svého portfolia čtyři nové programy. V základním balíčku Malý tak nabízí už 71...

2. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

Telly přidá do aplikace jazykovou stopu i titulky, nově ji zapnete i na VIDAA OS

Televizní operátor Telly aktualizoval svou aplikaci. U některých stanic přidá jazykovou stopu a titulky. Nově navíc...

22. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

5G síť od O2 pokrývá 94 % populace Moravskoslezského kraje

O2 pokračuje v modernizaci mobilní sítě a rozšiřování 5G připojení. Nyní úspěšně zmodernizovalo 618 základnových...

21. 3. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek