Úvod > Články > Nejvhodnější internetové připojení pro domácnost

Nejvhodnější internetové připojení pro domácnost

Nejvhodnější internetové připojení pro domácnost

V dnešní moderní a uspěchané době si asi málokdo dovede představit, že by doma neměl k dispozici internetové připojení. Postupem času se tato kdysi technická vymoženost stala součástí našeho každodenního života. Postupně přestáváme kupovat noviny či koukat večer přesně v půl osmé na zprávy. Proč? Protože máme internet.

Na internetu jsou tyto věci k dispozici okamžitě, kdykoliv nám se to hodí a v té nejaktuálnější podobě. Na co ztrácet čas a peníze při cestě do videopůjčovny, když si večer v pohodlí domova můžete stáhnout z internetu film, na který máte zrovna v tu chvíli náladu.

Internet na domaA jak získat pro svůj domov to nejlepší internetové připojení? Vybírat můžete z řady řešení.

Mnoho domácností ze z finančních důvodů uchyluje k místním poskytovatelům Wi-Fi signálu. Většinou nabízejí nízkou cenu, ale s tím je spojena i úroveň kvality. Ta velmi kolísá hlavně při změně povětrnostních podmínek, časté jsou i výpadky služby.

Dalším a mnohem spolehlivějším řešením je připojení přes pevnou telefonní síť službou ADSL nebo VDSL. Internet ADSL je stabilnější, s minimem výpadků a s vyšším komfortem. Nejvíc zákazníků má v tomto směru Telefónica O2. Za cenu již od 400 Kč měsíčně pořídíte O2 Internet Start. Maximální přenosová rychlost se může lišit dle vzdálenosti vašeho domu či bytu od ústředny a pohybuje se do 40 Mbit/s, jako například O2 Internet Aktiv. Již základní modem je vybaven Wi-Fi anténou, která vám umožní vytvořit skutečně moderní domácnost. Bezdrátový signál můžete využít například k notebooku a užívat si internet bez omezení na jakémkoliv místě v domě. Využíváte-li chytrý telefon, ušetřete si data z vašeho balíčku a připojujte se s ním i na vaši Wi-Fi síť. Technologie XDSL vám nabízí i další výhody v podobě digitální televize s velkou možností dostupných programů.

Ještě rychlejší než ADSL internet je připojení přes kabel. Je ale bohužel málo dostupné a výhodné ceny jsou pouze na prvních 6 měsíců. Nevýhoda je i oproti jiným typům připojení drahý modem nebo pronájem, a tak se vám měsíční náklady zvyšují. 

Poslední možností využívání internetu v domácnosti je mobilní internet. Bohužel má ale jisté omezení. Cenově vychází dráž, než předchozí varianty, má datové omezení FUP, takže jste měsíčně nebo týdně omezeni v celkovém množství přenesených dat a jeho rychlost bývá použitelná pouze ve velkých městech.

Pokud máme děti ve školním věku, je internet ještě větší nutností. Většina škol již považuje domácí internet za součást života a běžně zadávají žákům a studentům domácí úkoly, které bez internetu ani neudělají. Díky internetové síti získají jednoduše potřebné informace k vypracování referátu nebo písemné práci na zadané téma.

Ať už internet doma máte pro pracovní či výchovné účely, určitě ho stejně jako ostatní použijete i ve volném čase. Internetová síť je skutečně široká a rozmanitá, takže jednoduše najdete i informace o hodně specifickém koníčku a můžete díky sociálním sítím sdílet informace se svými známými a kamarády. Posledním hitem doby je samozřejmě i nakupování přes internet. Jednoduše díky cenovým srovnávačům najdete nejnižší cenu na to samé zboží. Srovnáte cenu a zkušenosti předchozích zákazníků, vyberete pro svůj nákup toho nejvýhodnějšího prodejce. Ušetřit tak můžete z peněženky často nemalé částky. Pro vylepšení rodinného rozpočtu najdete i spoustu dalších zajímavých serverů, kde můžete v jednoduchých aukcích prodávat věci či oblečení, které již doma nevyužijete. Nejčastěji navštěvované je Aukro nebo celosvětový eBay, který vede hlavně v počtu návštěvníků.

Maminka s miminkemMaminky s dětmi či na mateřské mají především v oblibě stránku mimibazar, který je nejen inzertním a aukčním portálem, ale především místem pro setkání maminek. Podělit se zde mohou o své osvědčené a oblíbené recepty, s ostatními maminkami v diskuzi probrat pokroky dítěte nebo sehnat jednoduché ale účinné rady v oblasti výchovy. Pro volné chvíle zase čerpat z návodů na ruční práce nebo při zkrášlování domova navštívit blog o bydlení. Máte tak vždy nějakou kamarádku po ruce.

25. 9. 2012

Sdílejte

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek