Úvod > Články > Nejvhodnější internetové připojení pro domácnost

Nejvhodnější internetové připojení pro domácnost

Nejvhodnější internetové připojení pro domácnost

V dnešní moderní a uspěchané době si asi málokdo dovede představit, že by doma neměl k dispozici internetové připojení. Postupem času se tato kdysi technická vymoženost stala součástí našeho každodenního života. Postupně přestáváme kupovat noviny či koukat večer přesně v půl osmé na zprávy. Proč? Protože máme internet.

Na internetu jsou tyto věci k dispozici okamžitě, kdykoliv nám se to hodí a v té nejaktuálnější podobě. Na co ztrácet čas a peníze při cestě do videopůjčovny, když si večer v pohodlí domova můžete stáhnout z internetu film, na který máte zrovna v tu chvíli náladu.

Internet na domaA jak získat pro svůj domov to nejlepší internetové připojení? Vybírat můžete z řady řešení.

Mnoho domácností ze z finančních důvodů uchyluje k místním poskytovatelům Wi-Fi signálu. Většinou nabízejí nízkou cenu, ale s tím je spojena i úroveň kvality. Ta velmi kolísá hlavně při změně povětrnostních podmínek, časté jsou i výpadky služby.

Dalším a mnohem spolehlivějším řešením je připojení přes pevnou telefonní síť službou ADSL nebo VDSL. Internet ADSL je stabilnější, s minimem výpadků a s vyšším komfortem. Nejvíc zákazníků má v tomto směru Telefónica O2. Za cenu již od 400 Kč měsíčně pořídíte O2 Internet Start. Maximální přenosová rychlost se může lišit dle vzdálenosti vašeho domu či bytu od ústředny a pohybuje se do 40 Mbit/s, jako například O2 Internet Aktiv. Již základní modem je vybaven Wi-Fi anténou, která vám umožní vytvořit skutečně moderní domácnost. Bezdrátový signál můžete využít například k notebooku a užívat si internet bez omezení na jakémkoliv místě v domě. Využíváte-li chytrý telefon, ušetřete si data z vašeho balíčku a připojujte se s ním i na vaši Wi-Fi síť. Technologie XDSL vám nabízí i další výhody v podobě digitální televize s velkou možností dostupných programů.

Ještě rychlejší než ADSL internet je připojení přes kabel. Je ale bohužel málo dostupné a výhodné ceny jsou pouze na prvních 6 měsíců. Nevýhoda je i oproti jiným typům připojení drahý modem nebo pronájem, a tak se vám měsíční náklady zvyšují. 

Poslední možností využívání internetu v domácnosti je mobilní internet. Bohužel má ale jisté omezení. Cenově vychází dráž, než předchozí varianty, má datové omezení FUP, takže jste měsíčně nebo týdně omezeni v celkovém množství přenesených dat a jeho rychlost bývá použitelná pouze ve velkých městech.

Pokud máme děti ve školním věku, je internet ještě větší nutností. Většina škol již považuje domácí internet za součást života a běžně zadávají žákům a studentům domácí úkoly, které bez internetu ani neudělají. Díky internetové síti získají jednoduše potřebné informace k vypracování referátu nebo písemné práci na zadané téma.

Ať už internet doma máte pro pracovní či výchovné účely, určitě ho stejně jako ostatní použijete i ve volném čase. Internetová síť je skutečně široká a rozmanitá, takže jednoduše najdete i informace o hodně specifickém koníčku a můžete díky sociálním sítím sdílet informace se svými známými a kamarády. Posledním hitem doby je samozřejmě i nakupování přes internet. Jednoduše díky cenovým srovnávačům najdete nejnižší cenu na to samé zboží. Srovnáte cenu a zkušenosti předchozích zákazníků, vyberete pro svůj nákup toho nejvýhodnějšího prodejce. Ušetřit tak můžete z peněženky často nemalé částky. Pro vylepšení rodinného rozpočtu najdete i spoustu dalších zajímavých serverů, kde můžete v jednoduchých aukcích prodávat věci či oblečení, které již doma nevyužijete. Nejčastěji navštěvované je Aukro nebo celosvětový eBay, který vede hlavně v počtu návštěvníků.

Maminka s miminkemMaminky s dětmi či na mateřské mají především v oblibě stránku mimibazar, který je nejen inzertním a aukčním portálem, ale především místem pro setkání maminek. Podělit se zde mohou o své osvědčené a oblíbené recepty, s ostatními maminkami v diskuzi probrat pokroky dítěte nebo sehnat jednoduché ale účinné rady v oblasti výchovy. Pro volné chvíle zase čerpat z návodů na ruční práce nebo při zkrášlování domova navštívit blog o bydlení. Máte tak vždy nějakou kamarádku po ruce.

25. 9. 2012

Sdílejte

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Japonský robot složil Rubikovu kostku v rekordním čase

 

Stroj společnosti Mitsubishi Electric složil známou Rubikovu kostku za méně než třetinu vteřiny. Je tak desetkrát...

Zobrazit celý článek

O2 jako první otestovalo technologii RedCap v 5G síti

 

O2 na konci června jako první český operátor úspěšně otestoval technologii RedCap ve své 5G mobilní síti...

Zobrazit celý článek

Apple a Meta jednají o partnerství v oblasti umělé inteligence

 

Společnost Meta jednala o integraci svého modelu generativní umělé inteligence do nedávno oznámeného systému umělé...

Zobrazit celý článek