Úvod > Články > Nadšení vystřídalo zklamání: český Netflix bez češtiny i House of Cards

Nadšení vystřídalo zklamání: český Netflix bez češtiny i House of Cards

Nový rok začal pro české filmové a seriálové fanoušky velice slibně. Hned v prvním lednovém týdnu totiž došlo k rozšíření největší streamovací služby Netflix i na české území. To však nesplnilo zdaleka všechna nadšená očekávání, když diváci zjistili, že v češtině nemohou sledovat žádný z nabízených filmů a nejpopulárnější seriál Netflixu v nabídce chybí úplně.

Nadšení vystřídalo zklamání: český Netflix bez češtiny i House of Cards

Netfix bez češtiny

Je tomu už přes týden, co s velkou slávou vtrhla na český trh nejznámější streamovací služba světa, Netflix. Nešlo přitom o lokální rozšíření sítě pouze do České republiky, ale o “zrod nové celosvětové internetové televize.“ Přesně tak se o možnostech, které Netflix nově nabízí celkem 130 zemím světa, vyjádřil jeho výkonný ředitel Reed Hastings na veletrhu CES v Las Vegas. Zatím tak Netflix chybí pouze na jediném velkém trhu – a sice v Číně.

Vlna nadšení, kterou spuštění služby v Česku vyvolalo, však záhy dostala nahořklou pachuť. Netflix sice máme, ovšem ne za zcela stejných podmínek jako v USA. Český předplatitel totiž zatím neměl možnost vychutnat si vybraný film či seriál s českými titulky či snad dokonce dabingem. To vše zatím čekalo na své vylepšení. Záhy však server server edna.cz přišel s chytrým a jednoduchým návodem na přidání titulků k filmům na Netflixu.

Jak přidat titulky

Jediné, co k tomu potřebujete jsou titulky k vybranému filmu a internetový prohlížeč Google Chrome. Bohužel nemůžete použít titulky v nejužívanějším formátu .SRT, ale ve formátu .DFXP. Z neznámé koncovky však nemusíte mít strach – stačí si na internetu vyhledat převaděč a formát bez potíží změnit. V prohlížeči Google Chrome si otevřete Netflix a spustíte vybraný seriál či film. Pak už stačí jen stisknout zkratku Ctrl+Alt+Shift+T a vybrat soubor s .dfxp titulky. Může se však stát, že klávesová zkratka selže – v tomto případě máte možnost nainstalovat si doplněk streamovací služby Super Netflix. Ten přidá do přehrávače další ovládací prvky, přes které už soubor bez problémů vložíte.

Český nebo americký

Identický však není ani obsah českého Netflixu oproti jeho americké mutaci. A to se týká kvality i kvantity nabízených filmů a seriálů. Česká verze Netflixu čítá okolo 400 filmových titulů a 100 seriálů a nemůže se tak rovnat té americké, kde najdeme okolo 6000 titulů. Faktem ovšem zůstává, že i přes větší výběr, kvalitativně americký Netflix spíše zaostává – v drtivé většině se totiž jedná o béčkové až céčkové filmy, přičemž nabídka kinotitulů a skutečně nejkvalitnějších filmů je takřka stejná. Až na jednu výjimku – velkého zklamání se dočkali čeští fanoušci jednoho z nejoblíbenějších seriálů současnosti House of Cards, který v české nabídce Netflixu nenajdou. Stalo se tak zřejmě kvůli autorským právům, která v současné době vlastní Česká televize.

Cena

V jiných směrech však zůstal populární Netflix stejný. Všem svým uživatelům nabízí první měsíc streamování zdarma (za předpokladu, že potvrdí Paypal nebo kreditní/debetní kartu) a vybrat si přitom mohou hned ze tří balíčků. Za nejlevnější zaplatíte 7,99 euro (asi 216 Kč) a získáte neomezené možnosti sledování filmů či seriálů na notebooku, chytré televizi i telefonu či tabletu ovšem bez HD kvality. Tu nabízí balíček Standard za 9,99 euro (asi 269 Kč) a nejvyšší Ultra HD kvalitu si vychutnáte s balíčkem Premium za 11,99 euro (324 Kč).

Závěr

I přes počáteční nezkrotné veselí fanoušků se tak Netflix na český trh příliš dobře neuvedl. Teď už nezbývá než se zaregistrovat a sledovat, jak se budou podmínky pro uživatele zlepšovat a zda společnost skutečně dostojí svým slibům.

14. 1. 2016

Témata

aplikacedigitální televizeO2 TV

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 399 Kč
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

Google spouští dlouho očekávanou aplikaci Find My Device

Google zpřístupnil široké veřejnosti aplikaci Find My Device. Funguje podobně jako konkurenční technologie od...

18. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

LinkedIn na své platformě brzy nabídne několik her

LinkedIn plánuje přidat na svou platformu sekci s hrami. Mají prohloubit vztahy ve firmě a poskytnout téma ke...

17. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

BBC zvažuje vytvoření vlastní umělé inteligence

Britská stanice BBC zvažuje vytvoření vlastní umělé inteligence. Trénovat ji bude na vlastních textových archivech.

16. 4. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek