Úvod > Články > Jak zareagovali ostatní operátoři na šedého operátora BLESKmobil?

Jak zareagovali ostatní operátoři na šedého operátora BLESKmobil?

Jak zareagovali ostatní operátoři na šedého operátora BLESKmobil?

Jak zareagovali ostatní operátoři na šedého operátora BLESKmobil?

Sledujete-li novinky na telekomunikačním trhu, nemohl vám uniknout nástup nového virtuálního mobilního operátora. Jeho příchod byl dlouho očekáván. Zákazníci a uživatelé mobilních služeb dlouho volali po nové konkurenci. Od jeho nástupu očekávali především nižší ceny, na které by museli reagovat i stávající operátoři.

BleskmobilBLESKmobil hned po zahájení svého provozu zveřejnil své ceny. Nabízí zákazníkům jeden jediný tarif typu předplacené karty s jednotnou cenou hovoru do všech sítí.

Skutečná cenová revoluce se ale na telekomunikačním trhu zatím neodehrála. Ostatní mobilní operátoři možná ještě vyčkávají a pořádně reagovat budou až po delší době, aby mohli vyhodnotit kolik zákazníků jim bude chtít odejít.

Podívejme se zatím, jaký protiúder zvolili stávající operátoři.

U O2 se často hovoří o provázanosti a spojení s novým operátorem. Zda je jejich propojení košér nebo ne, to necháme na Českém telekomunikačním úřadu. Každopádně O2 uvedla na trh nové Chytré tarify, kde má zákazník možnost získat celou řadu výhod na volání, SMS zprávy i data. Vše v jedné ceně paušálu. Zajímavé jsou i ceny dotovaných telefonů, kterými si uváže zákazníky na další dva roky prodloužení smlouvy.

Od 15.11. O2 spouští vánoční akci pro stávající a nové zákazníky předplacených karet. Volat můžete za 6 Kč na neomezeně dlouho do sítě O2. Marketingový název „Volání po 1 minutě zdarma na 30 dní“ mluví za vše. O2 tak dle našeho názoru reaguje na nabídku Vodafone, který od stejného data nabízí neomezené volání do sítě Vodafone za 7 Kč. Vodafone také nezůstává stranou a s dárky a výhodami obdarovává své zákazníky. Jako velkou výhodu oproti ostatním se prezentuje férovým účtováním po vteřinách. Nemělo by to ale být samozřejmostí?

T-Mobile je pověstnými svými vánočními akcemi, kdy obdarovává své věrné zákazníky. Ani letos tomu není jinak. Opět televizi plní vtipné a nepřehlédnutelné reklamy s jejich nabídkou na volání zadara. U předplacení karty Twist můžete volat „skoro zadara“. To je již za 2,50 Kč za minutu do všech sítí. Dostanete se tak na stejnou jakou nyní nabízí BLESKmobil.

Za všemi akcemi se skrývá jedno jediné. Udržet si vás jako zákazníka. Výhody jsou často spojeny s časovým závazkem, po jehož dobu trvání nemůžete smlouvy vypovědět. Obrazně si vás zaváží na třeba další dva roky, kdy se vám finančně nevyplatí od nich odejít. Ve smlouvám je často uvedena smluvní pokuta za porušení smlouvy, pokud byste si to rozmysleli dříve, než doba uběhne.

Jak jste na tom vy? Máte u své smlouvy časový závazek? Pokud si nejste jisti, určitě se podívejte do smlouvy nebo kontaktujte svoji zákaznickou podporu. Pokud u operátora chcete i dále zůstat a neplánujete přechod „jinam“, pak si ověřte, na co máte vlastně nárok. Potěšit vás mohou volné minuty navíc nebo nový mobilní telefon pod vánoční stromeček. V nabídce operátora je jich celá řada s cenou po dotaci již od jedné koruny. Pokud stávající tarif využíváte delší dobu, pak by pro vás mohl existovat mnohem výhodnější.

Neváhejte a zajímejte se o nabízené výhody. Užijte si možnost volat na zákaznickou podporu zdarma. Například u nového virtuálního operátora už je taková služba účtována. Za kontaktování infolinky si firma účtuje jednorázový poplatek 20 Kč. Je to sice maličkost, ale co když máte platit hovor i v případě kdy chcete něco reklamovat?

Mějte při výběru svého operátora otevřené oči! Užívejte si výhod, které se vám nabízejí!

11. 11. 2012

Sdílejte

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek