Úvod > Články > Jak vyzrát na Facebook

Jak vyzrát na Facebook

Jistě nejsme jediní, koho změna v zobrazování příspěvků na zdi nepotěšila. Víme, jak obelstít Facebook a znovu vidět a být viděn.

Jak vyzrát na Facebook

Facebook nezobrazuje zdaleka všechny příspěvky vašich přátel a stránek, vybírá jen některé z nich. Negativní dopad to má, jak na jednotlivce, kteří přicházejí o spoustu statusů svých přátel a informací z oblíbených stránek, ale také pro ty, kteří mají na Facebooku firemní stránku.

V případě, že na Facebooku máte založený firemní profil je pro vás tato situace velice nepříznivá. Vámi vytvořený příspěvek se k mnoha fanouškům vůbec nemusí dostat. Se zobrazováním příspěvků na Facebooku je to podobné jako s vyhledáváním na Google. Ten výsledky personalizuje a každému uživateli nabídne jiný výsledek podle jeho preferencí, sociálních vztahů anebo předchozího vyhledávání. Podle určitých kritérií Facebook rozhoduje, komu se váš příspěvek zobrazí a komu ne. Je jedno, zda jste na této sociální síti jako Uživatel nebo jako Stránka. V kanálu novinek se zobrazuje jen omezený počet příspěvků.

Každému příspěvku, který vytvoříte, Facebook přiřadí hodnotu vypočtenou podle algoritmu. Podle výpočtu se vaše příspěvky zobrazí buď v Top Stories, nebo v Recent Stories. Některé příspěvky se nezobrazí vůbec. V případě, že chcete, aby se vaše příspěvky zobrazovaly co nejvíce uživatelům, je důležitý hlavně kvalitní obsah. Pokud se rozhodnete pro placenou propagaci svých příspěvků, platí to, že stránka s kvalitnějším obsahem platí za propagaci méně. Zvýšit kvalitu obsahu můžete také tím, že místo jednoduchých statusů budete sdílet videa, fotografie, nebo budete odkazovat na jiné stránky.

Pokud máte na Facebooku osobní profil a rozčiluje vás to, že spoustu příspěvků vůbec nevidíte, vyzkoušejte jednoduchý trik a buďte opět v obraze. Cesta ke všem příspěvkům lidí a stránek vede přes Seznamy zájmů.

Facebook založil seznamy zájmů, aby si uživatelé mohli třídit přátele a stránky podle nějakého kritéria. Můžete si například vytvořit seznam spolužáků, kolegů, zpravodajských serverů apod. Seznam si můžete vytvořit svůj vlastní nebo se můžete přihlásit k odběru již hotových seznamů. Výhodou seznamu zájmů je to, že tady Facebook zatím netřídí příspěvky. Uvidíte zde všechny příspěvky, které lidé či skupiny na své zdi zveřejní.

Vytvoření seznamu zájmů není nic těžkého. Nejdříve jděte na stránku Zájmy a klikněte na tlačítko Vytvořit seznam:

Facebook 1

Zde zaklikněte všechny stránky a přátele, které sledujete:

Facebook 2

Nyní zaškrtněte, zda chcete, aby seznam byl veřejný, jen pro přátele nebo soukromý, jen pro vás. Následně seznam v levé části pojmenujte a stiskněte Dokončit.

Facebook 3

V tuto chvíli máte seznam hotový. Přehled všech vašich seznamů najdete vlevo, v sekci Zájmy. Pokud tam Zájmy nevidíte, klikněte na tlačítko Další. Přes ikonu tužky je možné seznam přesunout nahoru do kategorie Oblíbené.

Můžete si také nastavit, jaké příspěvky chcete v seznamu zobrazovat. To uděláte tak, že kliknete na Spravovat seznam a zvolíte Vybrat typy aktualizací. Zde si vyberete, co je pro vás důležité.

Facebook 4

27. 2. 2014

Témata

ADSLaplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

Google spouští dlouho očekávanou aplikaci Find My Device

Google zpřístupnil široké veřejnosti aplikaci Find My Device. Funguje podobně jako konkurenční technologie od...

18. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

LinkedIn na své platformě brzy nabídne několik her

LinkedIn plánuje přidat na svou platformu sekci s hrami. Mají prohloubit vztahy ve firmě a poskytnout téma ke...

17. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

BBC zvažuje vytvoření vlastní umělé inteligence

Britská stanice BBC zvažuje vytvoření vlastní umělé inteligence. Trénovat ji bude na vlastních textových archivech.

16. 4. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek