Úvod > Články > Google vzdělává a odměňuje

Google vzdělává a odměňuje

Google na konci února představil projekt s názvem Digitální garáž, který představuje široké veřejnosti taje marketingu. Kurzu, který je zdarma se může zúčastnit každý, kdo se nebojí poznat něco nového. Google se ve svém vzdělávacím projektu zaměřil na digitální marketing a lidem, kteří kurzem úspěšně projdou, slibuje certifikát. Vyzkoušeli jsme to i my a jak jsme dopadli?

Google vzdělává a odměňuje

Digitální garáž nabízí celkem 89 lekcí, které jsou rozděleny do 23 témat. Po jednoduché registraci se můžete začít hned vzdělávat. Z aplikace se můžete kdykoliv odhlásit a později znovu přihlásit. V rozhraní aplikace můžete sledovat své úspěchy.

Digitální garáž - profil uživatele

Česká republika se stala součástí tohoto celosvětového projektu až letos a již nyní v tuzemsku sklidil projekt velký úspěch. V loňském roce byl projekt testován v západní Evropě a během testování se proškolily dva miliony lidí.

Cíl projektu

Úkolem a cílem projektu je rozšířit znalosti digitálního marketingu mezi lidi, kteří s ním nemají velkou zkušenost. Školení může být přínosné jak větším společnostem, tak hlavně malým podnikatelům, kteří chtějí vědět, jak to ve světě digitálního marketingu chodí. Nemusíte se bát, že když projekt podporuje Google, dozvíte se informace pouze o této společnosti. Školení zahrnuje i mnoho užitečných informací o Seznamu, Facebooku nebo Twitteru.

Jak začít?

Prvním krokem, který musíte splnit ještě před registrací je založit si na Googlu účet, pokud ho ještě nemáte. Díky němu se pak přihlásíte do vzdělávacího programu. Pak vás čeká krátká registrace a zodpovězení několika málo otázek o tom, proč jste se rozhodli Digitální garáž využít. V případě, že rovnou chcete vidět všechna témata, stiskněte tlačítko - PŘESKOČIT DIAGNOSTIKU a potom tlačítko – ZOBRAZIT KNIHOVNU TÉMAT. Zobrazí se vám seznam témat, ze kterých se tvoří váš osobní plán. Pokud se chcete dostat k tématu, které jste již absolvovali nebo si chcete vybrat jiné téma, než máte ve výukovém plánu, je potřeba tlačítko rozrolovat.

Digitální garáž - Seznam témat

Každé téma se skládá ze dvou až sedmi lekcí. Výuka probíhá formou sledování videa, kde se dozvíte zajímavé informace, jak dobře jste dávali pozor, si v závěru lekce ověříte v krátkém vědomostním testu.

V případě, že test splníte, pokračujete do další úrovně. Pokud se vám některá odpověď nepodaří, můžete to zkusit znovu a pokračovat do té doby než vaše odpověď bude správná. I během testování se tedy učíte. Pokud by na vás bylo video příliš rychlé a nestíhali byste se soustředit, můžete si ho pozastavit nebo o kousek vrátit zpět.

Digitální garáž - test

Časová náročnost

Celý školící program obsahuje 89 videí, jedno video vám zabere zhruba pět minut. Pak následuje test s otázkami. Jednu lekci je možné zvládnout během deseti minut. Celý projekt vám celkem zabere zhruba patnáct hodin, ale samozřejmě záleží na vás, jak často se budete sebevzdělávání věnovat.

Studium Digitální garáže je možné absolvovat i z tabletu a mobilního telefonu. Stránky jsou plně responzivní, což vám umožní studovat klidně i ve vlaku.

Závěr

Projekt poskytuje komplexí přehled současných digitálních témat. Pro někoho může být kurz příliš jednoduchý, jiný ho může považovat za složitý. Vždy záleží na tom, jaká je vaše dosavadní znalost této problematiky.

Osobně bych kurz doporučila, jak úplným začátečníkům, tak i zkušeným pracovníkům marketingu. Nikdy není na škodu si znalosti osvěžit a jistě i profík zde může najít pár zajímavostí, které nezná. Celý program je k dispozici zcela zdarma. Navíc po úspěšném absolvování kurzu získáte certifikát, který si můžete přidat do svého CV.

8. 7. 2016

Témata

aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

BBC zvažuje vytvoření vlastní umělé inteligence

Britská stanice BBC zvažuje vytvoření vlastní umělé inteligence. Trénovat ji bude na vlastních textových archivech.

16. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

Instagramu umožní zpětné sdílení příspěvků

Instagram testuje možnost sdílení do minulosti. Uživatelé by tak mohli publikovat obsah k dřívějšímu datu, než je...

15. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

Chatbot Grok bude nově dostupný pro všechny předplatitele X

Elon Musk oznámil, že chatbot Grok společnosti XAI bude brzy přístupný všem prémiovým předplatitelům na platformě X...

13. 4. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek