Úvod > Články > České internetové obchody

České internetové obchody

České internetové obchody

Poslední dobou je stále modernější nakupovat vánoční dárky přes internet. Více méně si to žádá doba. Stále máme méně času, nemáme rádi fronty a chceme vánoční svátky prožít v klidu a pohodě. Nemluvě o tom, že přes internet seženete stejné zboží jako v obchodě za mnohem výhodnější cenu.

Vánoční stromekPokud s internetovým nakupováním nemáte žádné zkušenosti, podívejte se s námi, jak je to jednoduché. Jako první je třeba vědět, co chcete nakupovat. Přes internet seženete zboží přímo z obchodů nebo od obyčejných lidí, kteří ho mají doma a na nic ho nepotřebují. Například nevhodné dárky z loňských Vánoc.

Nejprve se podívejme na tuto variantu. Díky internetové aukci můžete zakoupit zboží za nesrovnatelně nízké ceny. Většinou jsou takhle prodávány po jednotlivém kusu, protože zboží prodávají soukromé osoby. Nakoupit můžete na aukro.cz nebo třeba na mimiaukce.cz. Než se začnete některé aukce účastnit, doporučujeme se podívat na hodnocení prodejce. Často tam najdete varování od předchozích zákazníků o delší dodací lhůtě a podobně. Nebo se naopak ujistíte, že s nákupem zde neprohloupíte. Cenu si vydražíte sami. Pokud není jiný zájemce, můžete ho mít za hubičku.

Jak je to u internetových obchodů? Tak koupíte za dobrou cenu nové zboží. Dobré je cenu porovnávat. To samé zboží můžete koupit na mnoho místech za spoustu různých cen. Dobré je tedy hledat obchod přes cenové vyhledávače. Mezi ty nejznámější patří zboží.cz, heuréka.cz, najduzboží.cz a podobně. Vyhledáte si tak všechny obchody, které mají zboží v nabídce. Seznam si můžete poskládat od nejlevnější nabídky nebo si vybrat známého dodavatele. Jedním pronikem se dostanete do obchodu přímo na hledané zboží.

Nakupujte pouze tam, kde na webu najdete kontaktní údaje dodavatele včetně iča, adresy a telefonního spojení. Přečtěte si obchodní podmínky. Při nakupování elektroniky si dejte pozor na podezřelé rozdíly v cenách. Nakupujte především u známých dodavatelů nebo obchodů, které již třeba ověřili vaši známí.

Důležité je i dodání zboží. Některé internetové obchody nabízejí zákazníkům možnost odebrat zboží přímo na kamenné prodejně s garancí internetové ceny. Platit můžete kartou nebo i předem na účet. Nejoblíbenější je ale i třeba z bezpečnostních důvodů stále u zákazníků dobírka. Máte tak jistotu že zboží platíte až při jeho převzetí.

Kde třeba bezpečně nakupovat?

  • www.alza.cz
  • www.apple.cz
  • www.mall.cz
  • www.kasa.cz

13. 12. 2012

Sdílejte

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek