Úvod > Články > Amazon si naštval zákazníky: Vzal dětem Santu

Amazon si naštval zákazníky: Vzal dětem Santu

Děti, odvraťte zrak, dospělí, obrňte se trpělivostí. Celá Amerika nenávidí Amazon za jeho vánoční reklamu, která údajně bere dětem iluzi existence Santy Clause. Na čí straně jste vy?

Amazon si naštval zákazníky: Vzal dětem Santu

Celý konflikt mezi Amazonem a jeho zákazníky propukl kvůli reklamě, v níž figuruje táta, který za zády svých dětí přinese z obchodu vánoční dárky. Rodiče tak čelí vlně nepříjemných otázek: To jste mi lhaly? Santa nenosí dárky? Takže to tatínek mi minulý rok nadělil iPhone, poníka a tu nemožnou teplákovku?

To si rodiče samozřejmě nenechávají líbit, proto Amazon na sociálních sítích nařkli z hanobení národního klenotu, kacířství a bezostyšné diskreditace ducha Vánoc. Mluvčí společnosti Amazon se nechal slyšet: "Otec Vánoc i jeho elfové jistě nepřetržitě pracují, aby měli hotové dárky pro všechny holčičky a chlapce po celém světě. A těch pár dalších malých dárků dostávají od rodičů,“ vysvětlil magazínu DailyMaily. 

A zase: nepříjemné bombardování prostřednictvím dětských pusinek. Co si přinesl ty a co Santa? A které dárky jsou teda ze Severního pólů a které z Amazonu? Tati, proč si mi přinesl omalovánky, když od ježíška mám tablet?

Takže Twitter Amazonu je plný komentářů typu: "Tak ti teda pěkně děkujeme, Amazone. Teď se mě můj tříletý syn ptá, proč ten chlap schovává dárky a jestli je to Santa. Matoucí.“ A další: "Takže to je ten Amazon, který dodává vánoční dárky? Některým dětem určitě pěkně zkazí Vánoce fakt, že pro dárky běhá jejich táta. V loňském roce přitáhl Amazon jednoznačně pozitivnější pozornost reklamou s křesťanským knězem a muslimem, kteří si vyměňují dárky od Amazonu.“

My máme pro nasupené rodiče jasné řešení: Nechte do Vánoce televizi, počítač i tablet na půdě. Děti reklamu neuvidí a je po problému. 

 

15. 11. 2017

Sdílejte

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Americký pár žaluje Google, Mapy je navedly do nebezpečné čtvrti, kde byli přepadeni

 

Americký pár zažaloval Google. Při dovolené v Jihoafrické republice je Google Mapy zavedly do nebezpečné čtvrti a...

Zobrazit celý článek

Krizový informační a svolávací systém od O2 pomáhá v ČR už 10 let

 

Krizový informační a svolávací systém pomáhá v nemocnicích, dopravních podnicích, energetických společnostech a na...

Zobrazit celý článek

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek