Úvod > Články > Veletrh MWC v Barceloně byl plný novinek

Veletrh MWC v Barceloně byl plný novinek

MWC veletrh v Barceloně přinesl spoustu novinek. Světové značky zde představily nové produkty a technologie. Napsat o všech novinkách by bylo nemožné, ale rádi bychom vás informovali alespoň o některých z nich. Nokia zabodovala, Sony předvedlo novou vlajkovou loď, Samsung nezklamal s novým modelem Galaxy S5 a pozadu nezůstalo ani HTC, Acer nebo Huawei.

Veletrh MWC v Barceloně byl plný novinek

Novinky od Nokia

O velký rozruch na veletrhu se postarala společnost Nokia. Její tisková konference byla přelomová. Finská společnost představila tři smartphony s Androidem. Telefony využívají operační systém Android, ale služby od Microsoftu. V aplikacích nenajdete například Google Maps, ale HereMaps od Nokie apod. Aplikace bude možné do telefonů dostat také přes paměťovou kartu.

Řada Nokia X je označována za vstupní bránu do světa smartphonů. Modely X, X+ a XL jsou si velmi podobné, ale na pohled nejsou nijak převratné. Telefony vypadají dobře, co se týká designu, drží se toho, co u Nokie funguje, plastových krytů a výrazných barev. Mají celkem dobrou výbavu a lákají především svou nízkou cenou. Základní Nokia X bude stát zhruba 2 900 Kč včetně daně, X+ 3 200 Kč a nejlepší z modelů řady X, Nokia XL vyjde na 3 600 Kč.

Modely řady X disponují procesorem Snapdragon S4 s dvěma jádry a taktem 1 GHz u každého. X a X+ mají čtyřpalcový displej, XL pětipalcový včetně multitouch ovládání. Operační paměť není příliš vysoká, u modelu X je to pouhých 512 MB, X+ a XL nabízejí operační paměť o velikosti 768 MB. Uživatelská paměť je pak u všech 4 GB a slot na paměťovou kartu. Rozlišení všech tří telefonů je jen 800 x 480 pixelů.Nokia X a X+ mají jen třímegapixelový fotoaparát s pevným ohniskem. Lépe je na tom model XL s pětimegapixelovou optikou a automatickým ostřením. Podle všeho k nám novinky dorazí už v dubnu.

Novinky od Sony

Společnost Sony se na veletrhu předvedla s vlajkovou lodí. Jen po půl roce od představení modelu Sony Xperia Z1 je tady Sony s modelem Xperia Z2. Už podle krátkého časového úseku, který obě novinky dělí, se dá předpokládat, že moc změn očekávat nemůžeme.

Na první pohled je Z2 velmi podobná svému předchůdci. Oproti Z1 má novější hardware a lepší fotoaparát. Displej má uhlopříčku 5,2 palce a rozlišení Full HD. Kvalita obrazu je v porovnání se Z1 mnohem atraktivnější. Kapacita baterie dosahuje 3 200 mAh. Na své si přišel i fotoaparát, který získal schopnost natáčet videa v rozlišení 4K (3 840 × 2 160 pixelů).

S čím přišel Samsung

Samsung se podle očekávání pochlubil novým smartphonem. Samsung Galaxy S5 nezklamal. Vlajkový produkt společnosti je opět plastový, prachu i vodě odolný na úrovni IP67. Galaxy S5 je podstatně větší než předchozí model Galaxy S4. Jeho rozměry se stále více podobají oblíbených phabletům.

Galaxy S5 je zatím, s rozměry 142 × 72,5 × 8,1 milimetru a váhou 145 gramů, největší a také nejtěžší z Galaxy modelů. Kromě velikosti se design telefonu od svých předchůdců příliš neliší. Výrazně jiný je snad jen zadní kryt telefonu, který je vyroben z extrémně tenkého plastu a vypadá jako kůže. Telefon disponuje pouze 2GB operační pamětí, procesorem QualcommSnapdragon 801 se čtyřmi jádry a frekvencí 2,5 GHz.

Uživatelé jistě ocení funkci spořící mód baterie. V nabídce telefonu najdete navíc superspořící režim. Může se hodit v případě, že potřebujete být na příjmu, ale baterie už je skoro vybitá. Stačí přepnout na tento režim a telefon bude fungovat v černobílém zobrazení, baterie tudíž vydrží mnohem déle než v běžném režimu. Výrobce uvádí až jeden den při deseti procentech baterie.

Samsung láká svými fitness funkcemi. Telefon v sobě má předinstalovanou aplikaci, měřič tepu a spolupracuje s chytrými hodinkami. Zákazníci Samsungu se dočkali také čtečky otisků prstů v rámci tlačítka Home.

Všechno se zrychluje, zatímco dříve společnosti představovaly novinky jednou ročně, nyní už každý půlrok. Ani Samsung nechce zůstat pozadu. Vypadá to tak, že na ještě lépe vybavený model se můžeme těšit už na podzim.

Novinky od HTC

Ani společnost HTC v Barceloně nezaspala a potvrdila premiéru nového modelu. Bude se jmenovat jmenovat OneTwo nebo One+. Představení nového modelu je naplánováno na konec března. Nové HTC bude konkurentem Samsungu S5. Prodávat se bude ve stříbrné, šedivé a zlaté barvě.

Novinka bude disponovat čtyřjádrovým procesorem QualcommSnapdragon, 2 GB RAM a fotoaparátem se dvěma snímači.

Kromě již zmíněných modelů, které na světovém trhu bojují o nejlepší hodnocení, se na veletrhu představily také smartphony dostupné širší veřejnosti. Mezi nimi například atraktivní HuaweiAscend G6, elegantní řada LG F a L nebo nové Sony Xperia M2 představují dobrou volbu chytrého telefonu za snesitelnou cenu.

10. 3. 2014

Témata

mobilní telefontablet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 599 Kč
Cena za měsíc: 399 Kč

Přečtěte si také

 

Instagram bude rozmazávat nahé fotky v soukromých zprávách

Instagram bude více chránit mladistvé před nahotou. Celosvětově ji bude ve výchozím nastavení rozmazávat a k zapnutí...

27. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

Telegram bude mít do roka miliardu uživatelů

Aplikace Telegram se v poslední době ve velkém šíří mezi nové uživatele. Podle jejího zakladatele do roka dosáhne...

26. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

X zavede poplatek pro nové uživatele

Podle Elona Muska začne platforma X brzy účtovat novým uživatelům "malý poplatek" za zveřejňování obsahu, lajkování...

23. 4. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek