Úvod > Články > Recenze mobilní aplikace O2 TV, aneb můj týden s mobilní televizí

Recenze mobilní aplikace O2 TV, aneb můj týden s mobilní televizí

Přemýšlíte o tom, že si pořídíte aplikaci O2 TV, ale nemáte ve svém okolí nikoho, kdo ji má a podělil by se s vámi o zkušenost. Měla jsem možnost ji otestovat a následující řádky věnuji tomu, jaké to bylo. Během jednoho měsíce intenzivního používání mě aplikace řadou věcí mile překvapila, ale přišla jsme také na několik drobností, kde má ještě rezervy.

Recenze mobilní aplikace O2 TV, aneb můj týden s mobilní televizí

Aplikaci O2 TV si zdarma stáhnete z App Store, Google Play či z Microsoft Store. K tomu, aby vám ve stažené aplikaci fungovala mobilní služba O2 TV je potřeba službu aktivovat. Pokud máte klasickou O2 TV doma v televizi, součástí placené služby je i možnost využívání mobilní verze O2 TV až ve čtyřech zařízeních.

Pokud doma O2 TV nemáte nebo jí ani mít nemůžete, můžete si aktivovat službu O2 TV Air, kterou je možné využívat na jakémkoliv internetu. Výrobce doporučuje rychlost připojení alespoň 0,5 Mb/s na elektronickém zařízení. V místech, kde je rychlost internetu snížená si sledování pořadů moc neužijete. Stalo se mi to během testovacího měsíce pouze jednou, ale bylo to nepříjemné, ze sledovaného pořadu nemáte naprosto nic.

Jak začít?

Pokud již doma O2 TV máte je to snadné. Pro přístup k mobilní službě je nutné přihlásit se pomocí ID a hesla. Přístupové údaje jsou stejné, jako používáte pro přístup do Moje O2. Musím říci, že při zadávání ID do aplikace v telefonu jsem měla trochu problém a chvíli jsem nevěděla, kam ID zadat. Nakonec jsem zjistila, že stačí pouze rozbalit postranní panel po levé straně, vybrat Moje O2 TV, pak zvolit Můj účet a vyplnit zde přihlašovací jméno a heslo.

O2 TV - nastavení účtu

Pokud O2 TV doma nemáte, můžete si jí pořídit zde. Pokud chcete jen mobilní O2 TV Air, můžete si jí aktivovat na této stránce.

Kde všude O2 TV Air funguje?

O2 TV Air funguje na webových stránkách operátora O2 a přes aplikaci O2TV v elektronických zařízeních. Aplikaci můžete využívat na mobilních telefonech a tabletech s androidem 4.0 a vyšší a přístrojích s operačním systémem iOS 7.0 a vyšším. Webové stránky O2 TV jsou dostupné na počítačích a noteboocích s operačním systémem Windows XP a vyšším nebo z Mac OS X.

Pod jedním uživatelským heslem se můžete přihlásit na čtyřech zařízeních. V praxi to vypadá tak, že vy se díváte na svůj oblíbený seriál na tabletu, vaše dítě sleduje pohádky na telefonu a manžel si pouští film z videotéky. Nevýhodou je, že živé vysílání můžete sledovat pouze na dvou zařízeních zároveň. Původně jsem si myslela, že když operátor slibuje možnost připojit se až k pěti různým zařízením, že budu moci najednou sledovat čtyři různé programy, ale není tomu tak, můžete sledovat jen dva různé programy. Nejde o nic, bez čeho bych se neobešla, ale je dobré vědět to dřív, než si službu pořizujete.

Pokud si nebudete jisti, kolik už máte zaregistrovaných zařízení, snadno si to zkontrolujete v aplikaci O2 TV. V aplikaci si otevřete Moje O2 TV, budete pokračovat na Můj účet a v nastavení najdete Správa zařízení. Zde hned uvidíte, kolik zařízení je spárovaných a stiskem tlačítka Upravit můžete nepotřebná zařízení smazat a uvolnit tak místo jiným.

O2 TV - správa zařízení

Co aplikace nabízí?

Aktivováním služby získáte možnost sledovat živě 59 kanálů (varianta O2 TV Air nebo klasická O2 TV M. Tarify L a XL nabízí stejný počet kanálů jako "velká TV"). Sledovaný pořad si můžete pozastavit nebo si ho pustit zpětně až 30 hodin po jeho vysílání. Tuto službu jsem využívala snad nejvíce. Často chci vidět nějaký zajímavý film, ale dávají ho na mě příliš pozdě. Během měsíce, kdy jsem aplikaci testovala, jsem si film v klidu mohla pustit třeba druhý den, místo pořadu, který běžel v tu chvíli v televizi. Je to dobré taky v případě, že pořad, který chcete vidět, vysílají třeba v pátek nebo v sobotu večer. Můžete se jít bavit ven s přáteli a druhý den si film pustit třeba po obědě. Je k tomu dobrý tzv. programový průvodce, který vám nabízí přehled o vysílaných programech na všech TV kanálech.

Další plus bych O2 TV dala za funkci StartOver. Ta umožní zapnout právě vysílaný pořad od začátku. Všechny pořady totiž začínají v době, kdy koupu dítě, připravuji večeři nebo dělám nějakou jinou neodkladnou práci. Je příjemné si pustit program od začátku až ve chvíli, kdy máte čas a klid na jeho sledování.

Videotéka

K zahození není ani Videotéka. Jediné, co mi zde chybělo, byl čas podívat se na všechny filmy, které by mě zajímaly. Výběr filmů je široký, vybere si tady snad každý. V nabídce jsou, jak staré klasiky, tak i celkem nové filmy, české, zahraniční i dětské. Film po zapůjčení máte k dispozici na 48 hodin. Během této doby se na něj můžete dívat, kolikrát chcete. Celkem mě potěšilo, že pokud na film nemáte čas nebo jste prostě zapomněli, že jste si ho půjčili a vzpomněli jste si až těsně před vypršením 48 hodinové lhůty, i tak si můžete film pustit a dokoukat ho do konce.

O2 TV - Videotéka

Půjčený film nemůžete sledovat současně na více zařízeních, ale potěšilo mě, že pokud rozkoukáte film třeba na tabletu a ten se vám vybije nebo musíte někam odjet, můžete si film později dokoukat třeba na mobilu nebo na jiném zařízení a nemusí to být to, na kterém jste si film půjčili. Pokud jste filmoví maniaci a napůjčovali jste si několik filmů najednou, nabízí aplikace sekci Moje filmy, kde hned uvidíte, jaké filmy máte právě k dispozici. Filmy se bohužel nedají stáhnout, ale to je celkem logické. Ani v minulosti za dob videopůjčoven jsme si nemohli kazety přehrávat a ukládat je doma do své sbírky. Půjčený film je na dobu určitou a sledovat ho můžeme formou tzv. streamingu. Co mě ale trochu vadilo je nemožnost přehrát si film z videotéky v zahraničí. Na zahraniční cestě bych večer ocenila oddych u českého filmu. Chválím možnost platby za film pomocí SMS.

Sport a O2 TV

Mužská část naší domácnosti nejvíce ocenila sportovní programy. Kromě těch klasických, jako je ČT Sport, Eurosport, Nova Sport 1, Sport 1 nebo Digi Sport najdete v aplikaci kanál O2 Sport. Na O2 Sport můžete sledovat ty nejlepší zápasy z různých sportů živě. Stanice vysílá to nejlepší z basketbalu, bojových sportů, fotbalu, motorových sportů, plavání, tenisu a atletiky.

O2 TV - O2 Sport

Jaký byl měsíc s O2 TV?

Měsíc s O2 TV mi přinesl spoustu zábavy. Aplikace do mobilních zařízení je jednoduchá a až na počáteční nesnáze s přihlášením mi potom přišla celkem přehledná. Hodně mě potěšila možnost přehrát si pořady zpětně, perfektní je i sportovní kanál O2 Sport a často jsem také využívala klasický program, kde je možné rozkliknout si jednotlivé pořady a zjistit o nich více. Určitě bych ocenila možnost pouštět si filmy i za hranicemi České republiky, což zatím není možné. To považuji v podstatě za jediný nedostatek. Podle mých informací ale operátor už pracuje na tom, aby to bylo v budoucnu možné.

14. 12. 2015

Témata

O2O2 TV

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 399 Kč
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

5G síť od O2 pokrývá 94 % populace Moravskoslezského kraje

O2 pokračuje v modernizaci mobilní sítě a rozšiřování 5G připojení. Nyní úspěšně zmodernizovalo 618 základnových...

21. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

Krizový informační a svolávací systém od O2 pomáhá v ČR už 10 let

Krizový informační a svolávací systém pomáhá v nemocnicích, dopravních podnicích, energetických společnostech a na...

30. 1. 2024

Zobrazit celý článek

 

Jak jsme datovali a volali o svátcích a na Silvestra 2023?

Tradiční vánoční a novoroční přání se pomalu přesouvají do online světa. Počet odeslaných SMS i uskutečněných hovorů...

3. 1. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek