Úvod > Články > Náctiletí youtubeři upadají do deprese. Proč?

Náctiletí youtubeři upadají do deprese. Proč?

Youtubeři po celém světě se hroutí, a to jsou, dá se říct, teprve na začátku své kariéry. Proč se sen mění v noční múru a jaký to má dopad na jejich životy?

Náctiletí youtubeři upadají do deprese. Proč?

Před třemi týdny, Bobby Burns, youtuber "jenom" s jedním milionem sledujících vydal video z Central Parku, ve kterém vypráví o svém zhroucení. O týden později se k němu přidala Kanaďanka Elle Mills. V jednom videu shrnula raketový start svojí kariéry i své rozpaky nad náhlým úpadkem dobré nálady. Před týdnem o tomtéž mluvil Rubén “El Rubius” Gunderse, třetí nejslavnější youtuber na světě. Ten dokonce uvažuje o tom, že svoji kariéru pověsí na hřebík.

Vypadá to hrozně jednoduše - natáčet videa o podstrčených produktech, obětovat soukromí popularitě a jezdit na akce, kde vás opěvují. Jenomže to má pár háčků. V první řadě, úspěch youtuberů je hrozně rychlý. Nedopracovávají se k němu roky jako muzikanti nebo herci. Takže do roka dosáhnou vytoužených cílů a není moc kam dál pokračovat. Jen uzavírat další smlouvy a jet v tomhle kolotoči, dokud vás nezastřelí bláznivý fanoušek nebo se nezačnete hroutit.

Druhým problémem jsou rychle se měnící trendy. Neustálá fluktuace nutí youtubery vymýšlet stále nové a nové způsoby, jak publikum zaujmout. A to nejde donekonečna. Je to jako muset třikrát denně vymýšlet scénář pořadu v televizi - na jednoho člověka je to prostě moc.

Otázkou je, jestli zvoní hrana i českým youtuberům. Možná, že v tuzemských podmínkách není ten tlak tak velký. Nicméně, situace na západu je takovým malým důkazem, že už nám svět sociálních sítí začíná pomalu přerůstat přes hlavu.

Zdroj: www.polygon.com

12. 6. 2018

Sdílejte

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek