Úvod > Články > Jaké ADSL a VDSL modemy jsou na trhu

Jaké ADSL a VDSL modemy jsou na trhu

Podívejme se jaké modemy pro ADSL a VDSL připojení jsou nyní v nabídce jednotlivých operátorů poskytujících internetové služby a jaké se dají pořídit mimo jejich nabídku.

Modem Comtrend VR-3026eModem COMTREND VR-3026e najdeme v nabídce rovnou u tří operátorů. Nabízí ho společnost Termsnet, Vodafone i Telefónica O2. Jedná se o bílý VDSL modem s vestavěnou Wi-Fi anténou. Ta má ale bohužel znatelně pomalejší rychlost přenosu dat, než při připojení síťovým kabelem. Ze strany zákazníků je jako nevýhoda vnímané řešení připojení přes Wi-Fi, pokud používáte bezdrátově dvě zařízení. Data totiž stahuje ten co se připojil první, druhý čeká v pomyslné frontě. V základním nastavení u ostatních modemů se o rychlost počítače poměrnou částí podělí. Problém s Wi-Fi se dá jednoduše vyřešit připojením AP k modemu přes LAN port. U Vodafone tento modem pořídíte za 1677 Kč nebo k nové službě se závazkem na 24 měsíců již za 577 Kč.

 

Chcete doma rychlejší internet?

Pokud nejste spokojeni s rychlostí vašeho internetu, prověřte si, jestli na vaší adrese není nabízena rychlejší technologie nebo levnější varianta:

Dostupnost služeb

Zadejte ulici, číslo popisné, obec a použijte našeptávač.

Vaše osobní údaje zpracováváme v souladu s GDPR

Zadaná adresa není platná.

Máte na mysli nějakou z následujících adres?

    Chci s ověřením dostupnosti pomoci od operátora.

    Zadaná adresa není platná.

    Zanechte nám platný kontakt a operátor Vás bude kontaktovat.

    Vaše osobní údaje zpracováváme v souladu s GDPR

    Probíhá ověřování

    Probíhá ověřování

     

    Huawei HG622uDalší v nabídce VDSL modemů je Huawei Echolife HG622u. Má kvalitní hliníkové tělo a hodí se jak pro použití v domácnosti, tak v kanceláři. Je taktéž vybaven čtyřmi síťovými porty a vestavěnou Wi-Fi anténou. Přístupový bod WLAN je kompatibilní s normou 802n. Mezi modemem a vaším notebookem, tabletem či mobilním telefonem se tak můžete teoreticky připojovat rychlostí až 600 Mb/s. Preferovaný zákazníky je už z důvodu USB portu. Tím můžete například připojit USB modem s mobilním internetem jako zálohu při výpadku DSL služby. Pro pohodlné ovládání routeru je tlačítko pro zapnutí nebo vypnutí Wi-Fi umístěno na čelním panelu. Dosah vestavěné Wi-Fi antény můžete rozšířit opět připojením libovolného AP zařízení.

    ZyXEL Prestige 660HN-T3AMezi nejprodávanější v nabídce O2 a T-Mobile patří beze sporu ADSL modem Zyxel 660HN-T3A. Modem se dá pověsit na zeď nebo dát na stůl. Koncipován je na výšku, takže díky svým rozměrům 133x61x163 mm zabere velmi málo místa. Wi-Fi anténa vestavěná uvnitř modemu má jako jediná v nabídce přímé tlačítko na její vypnutí přímo na modemu. Běžná cena modemu u O2 je 1599 Kč, u T-Mobile již za 1299 Kč. Pokud si ho budete pořizovat zároveň se zřízením ADSL služby, zlevní vám ho O2 na 999 Kč. T-Mobile vám ho dá se závazkem na 24 měsíců již za pouhou 1 Kč.

    Perličku mezi modemy najdete v nabídce T-Mobile. Jedná se o ADSL 2+ modem Zyxel P-661 HNU-F3. Jeho plná cena je 2699 Kč. Za tuto částku už ale získáte plnohodnotný modem vybavený dvěma anténami pro lepší směrování a dosah Wi-Fi. Modem má navíc možnost přes USB připojit 3G modem pro mobilní internet.

    Při zakoupení modemu se ale nemusíte omezovat pouze na modemy v nabídce operátorů. Ke službě si můžete zakoupit libovolný ADSL nebo VDSL modem na volném trhu.

    Nejvýhodnější cenu jednoduše porovnáte díky cenovým srovnávačům. Za dobrou cenu s dobrými referencemi seženete modem již za 540 Kč. Náročnější uživatelé, kteří chtějí kromě kabelu používat i Wi-Fi určitě uvítají cenu modemu již od 733 Kč. V internetových obchodech je nabídka opravdu široká. Prodejci často u výrobků nabízí možnost diskuze. Jednoduše si tak před nákupem můžete přečíst jejich zkušenost a spokojenost s výrobkem. Nemusíte se tak bát že kupujete zajíce v pytli. Chybu neuděláte třeba s modemem TP-LINK TD-W8951NB již za 879 Kč. Jednoduše se nastavuje, má dobrý dosah Wi-Fi díky externí anténě. Pokud k ADSL či VDSL službě chcete využívat zároveň pevnou linku s voláním, nezapomeňte si ověřit, že součástí balení je i rozbočovač, takzvaný splitter. Bez něj byste se ošidili o výhodu zároveň telefonovat z pevné linky a být připojen k internetu. Většina výrobců ho dodává jakou součást balení. Samostatně ho na internetu koupíte už od 60 Kč.

    Kupte si i vy spolehlivý internet s modemem ZDARMA nebo za zvýhodněnou cenu!

    8. 12. 2012

    Témata

    ADSLpevný internetVDSL

    Sdílejte

    Související nabídka

    Tarif
    Poskytovatel
    Cena za měsíc
     
    Cena za měsíc: 399 Kč
    Cena za měsíc: 299 Kč
    Cena za měsíc: 299 Kč

    Přečtěte si také

     

    Vodafone nabízí slevy na pevný internet a balíčky TV programů na 3 měsíce zdarma

    Vodafone v rámci nové kampaně rozdává slevy na pevný internet na prvních 6 měsíců a balíček tematických programů...

    16. 8. 2023

    Zobrazit celý článek

     

    Vodafone a T-Mobile budou vzájemně sdílet pevné sítě

    Operátoři Vodafone a T-Mobile od 10. července začnou sdílet síť pevného internetového připojení. Gigabitovou...

    30. 6. 2023

    Zobrazit celý článek

     

    O2 zařadilo do nabídky optický internet s rychlostí 2 Gb/s

    Operátor O2 začal nabízet optický tarif s rychlostí 2 Gb/s. Internet HD Optický 2000 si nyní můžete pořídit jen za...

    22. 4. 2023

    Zobrazit celý článek

    Zobrazit všechny články

    Nejčtenější články

    Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

     

    Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

    Zobrazit celý článek

    Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

     

    Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

    Zobrazit celý článek

    T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

     

    T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

    Zobrazit celý článek