Úvod > Články > Jak začal a probíhá spor mezi Digi TV a AMC?

Jak začal a probíhá spor mezi Digi TV a AMC?

Digi TV a AMC se nepohodli na změnách ve vysílání Digi TV. Rozhodli jsme se pro vás vypracovat takový malý přehled, který mapuje sled událostí, abyste měli přehled o tom, co se děje.

Jak začal a probíhá spor mezi Digi TV a AMC?

Spor začal uveřejněním tiskové zprávy od Digi TV. Oznamovala v ní ukončení spolupráce a AMC Networks, které odůvodnila následovně: "Důvodem změny je zohlednění preferencí zákazníků, kvality a sledovanosti TV kanálů i absence dohody se společností AMC Networks ohledně podmínek vysílání jejích TV kanálů."

Tím zákazníci Digi TV přišli o stanice Minimax, JimJam, Spektrum, Spektrum Home, CBS Reality, TV Paprika, AMC, Film+, Megamax, Sport 1 a Sport 2. Od 3. září ale naopak přibyly kanály Filmbox Extra HD, Filmbox Family, Epic Drama HD, TUTY TV, Fightbox, Food Network, Docubox, Discovery Turbo Extra, E!, Auto Motor Sport a DIGI Sport 2 HD.

AMC Networks se pak k celé situaci vyjádřilo na svém Facebooku takto:

AMC_Facebook

To u diváků zvedlo vlnu odporu vůči Digi TV, která zareagovala: "DIGI se ohrazuje proti účelovým a nepravdivým tvrzením AMC Networks ohledně vyřazení jejích programů z vysílání DIGI TV s tím, že ji situace mrzí, ale nebyla zaviněna DIGI TV."

Nyní přišel poskytovatel IPTV s řešením. Nabídl AMC transparentní spolupráci: "Vyzýváme Vás ke spolupráci, ze které budou mít užitek především diváci, kteří mají o sledování stanic AMC zájem. Jsme připraveni ze všech námi dříve vysílaných programů AMC vytvořit AMC balíček a nabídnout jej našim zákazníkům za cenu, kterou si určí samo AMC. Celý výnos z prodeje AMC balíčku, po odečtení DPH a našich nákladů na zajištění vysílání, připadne AMC,“  píše mimo jiné Digi TV v otevřeném dopise adresovaném AMC Networks.

Balíček s kanály AMC byste mohli u Digi TV získat za obvyklých podmínek. Avšak Digi TV ve své tiskové zprávě uvádí i to, že pokud AMC poskytne své programy zdarma, dostanou je zdarma i diváci Digi TV, kteří o produkt projeví zájem. Teď je tedy míč na straně AMC. O její případné reakci vás budeme informovat.

Pokud vás zajímá průběh sporu blíže, mrkněte na tyto články:

Digi TV vyřazuje kanály AMC a přidává 10 nových

AMC s vymazáním svých kanálů z Digi TV nesouhlasí

Digi TV poslala AMC otevřený dopis

20. 9. 2018

Sdílejte

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek