Úvod > Články > Aplikace na prázdniny: mapy a navigace

Aplikace na prázdniny: mapy a navigace

Během letních cest, ať už po Čechách nebo kdekoliv na světě se vám budou hodit aplikace, které vás bez problému dostanou do cíle. Mobilních navigací a map je nespočet. Otázkou je, které z nich opravdu dobře fungují?

Aplikace na prázdniny: mapy a navigace

Navigace Sygic je velice oblíbená. V případě, že vyrážíte na dovolenou autem, nezapomeňte na ni. Aplikace je zdarma. Stažením Sygic získáte základní hlasovou navigaci a offine mapové podklady od společnosti TomTom. Základní verze není špatná, ale pokud budete vyžadovat přídavné funkce, je třeba si zaplatit prémiovou verzi. Pokud se chystáte na kratší dovolenou, můžete využívat výhod placené verze po dobu sedmi dní zdarma. Aplikace je jednoduchá a disponuje mnoha doplňkovými funkcemi.

Pro cestu po Čechách nebo Slovensku je důležitá aplikace SmartMaps pro Android a WP8. Bezplatná verze umožňuje pouze online mapové podklady s online plánováním tras. Lepší je placená varianta, která nabídne offine plánování a offine navigaci po Čechách a Slovensku. Ke stažení placené verze je nutné založit si účet a zakoupit licenci, číslo budete muset zadávat spolu s registračními údaji přímo do aplikace. Před prvním stažením se připojte na Wi-Fi, doba stahování je dlouhá. Stažení veškerých dat k offine užívání zabere více než hodinu. SmartMaps umožňuje importovat body zájmu, zaznamenávat trasy a exportovat je. Aplikace zvládne také komunikaci s PC Managerem. K plánování trasy v PC je nutné si vyndat kartu z telefonu a vložit ji do počítače a po plánování ji dát zpět do telefonu. Aplikace je velmi podrobná a zvládne navigovat na adresy i body zájmu podle řady parametrů, a to ať už jdete pěšky, jedete na kole nebo cestujete autem.

Velmi kvalitním navigačním softwarem pro offine použití pro Windows Phone 8 jsou mapy Here Maps. Here Maps jsou k dispozici zdarma. Navigace turn-by-turn zobrazuje body zájmu řady kategorií. Je možné využít i funkci virtuální reality LiveSight. Aplikace disponuje vestavěným kompasem a mnoha dalšími detaily, je velmi dobrá a neměla by chybět v žádném WP8 zařízení. Výhodné je stáhnout si mapy dopředu přes Wi-Fi.

Aplikace vhodná hlavně pro motorkáře se jmenuje RadarEu. Tato aplikace umožňuje přes Google Mapy ukázat vrstvu s přeháňkami za poslední hodinu v Evropě. V patnáctiminutových intervalech dokáže vysledovat přesun oblačnosti s přeháňkami v závislosti na vaší naplánované trase. Aplikace je bezplatná a pro její stažení je potřeba jen datové připojení.

22. 7. 2014

Témata

aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 199 Kč

Přečtěte si také

 

Telegram bude mít do roka miliardu uživatelů

Aplikace Telegram se v poslední době ve velkém šíří mezi nové uživatele. Podle jejího zakladatele do roka dosáhne...

26. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

Netflix přestane vykazovat počet předplatitelů

Společnost Netflix oznámila, že přestane každé čtvrtletí vykazovat počty předplatitelů. Mohlo by to znamenat, že...

24. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

X zavede poplatek pro nové uživatele

Podle Elona Muska začne platforma X brzy účtovat novým uživatelům "malý poplatek" za zveřejňování obsahu, lajkování...

23. 4. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek