Úvod > Články > Aplikace na cesty či na prázdniny

Aplikace na cesty či na prázdniny

Léto přímo vybízí k cestování. V dnešní době moderních technologií se můžete na dovolenou dokonale připravit z pohodlí domova. Nenechte nic náhodě a vyzkoušejte aplikace, které vám pomohou najít nejlepší vlakový či autobusový spoj, letenku, půjčit si v cizině auto nebo zarezervovat hotel.

Aplikace na cesty či na prázdniny

Cestujeme letecky

Pokud jste pohodlní stejně jako my a chystáte se na dovolenou letecky, vyzkoušejte aplikaci Skyscanner pro Android, iOS a WP8. Ovládání aplikace je velice jednoduché a intuitivní. Slouží k přehlednému vyhledávání letenek a je přeložena do češtiny. Pomocník k vyhledávání letenek potřebuje k fungování připojení k internetu. Pro plánování cesty není nutné znát přesná letiště, stačí jméno města, kam se chcete dostat. Vyhledané spoje je možné třídit podle mnoha kritérií. Skyscanner dokáže vyhledat letenky v různých cenových relacích a třídách. Přes aplikaci je možné letenku zarezervovat i koupit.

Cestujeme busem nebo vlakem

Pro klasické cestování po čtyřech a více kolech je tu vůbec jedna z nejzákladnějších aplikací, která se jmenuje Jízdní řády. Velmi podobná je jí aplikace Pubtran. Obě dvě aplikace umožní uživateli zjistit to samé, jako na webovém portálu IDOS.cz. Spoje si samozřejmě můžete pomocí mobilního telefonu najít i na IDOSU, ale vyhledávání přes aplikaci je mnohem jednodušší a rychlejší. U aplikace stačí zadat start a cíl vaší cesty, čas a způsob dopravy. Vyhledávání probíhá online, podmínkou je tedy aktivní mobilní datové připojení. Během krátké chvíle se dozvíte ten nejlepší spoj včetně trasy vlaku nebo autobusu. Obě aplikace jsou pro Android a iOS.

Hledáme střechu nad hlavou

Ubytování si většinou zajišťujeme dopředu, ale v případě, že cestujete naslepo nebo jste prostě na ubytování zapomněli, je aplikace skvělým pomocníkem. Mobilní aplikace Booking.com, která spadá pod stejnojmenný webový portál, slouží k vyhledávání ubytování. Aplikace funguje tak, že díky GPS vyhledá ve vámi zadané lokalitě ubytování a umožní vám ho zarezervovat. K užívání aplikace je nutné připojení k internetu. V aplikaci je možné prohlédnout detaily ubytování, fotografie, popis a hodnocení předchozích návštěvníků.

Dalším pomocníkem, který vám pomůže sehnat ubytování až na místě, je aplikace WeHostels. Tato aplikace vyhledává nejlevnější ubytování. Pro správné vyhledání stačí zadat město, den příjezdu a den odjezdu. WeHostels disponuje databází s více než 25 000 hostely. Součástí je také chat s hosty, kteří se přes aplikaci ubytovali. Hostely jsou seřazeny podle ceny, k dispozici jsou základní informace, fotografie a popis cesty k hostelu.

K čemu tolik aplikací, když stačí jedna

Pro ty z vás, kteří mají rádi vše na jednom místě je tady aplikace Kayak Pro. Tato aplikace vám pomůže zajistit let, auto i hotel. Prvním krokem je nepovinná registrace nebo přihlášení přes Facebook. Po přihlášení se dostanete na hlavní obrazovku, kde se zobrazí ikony letadla, hotelu a auta. Stačí si vybrat, co právě sháníte a kliknout na ikonu. Aplikace zjistí vaši polohu a nabídne možnosti. Kayak zobrazí výsledky a naservíruje vám je seřazené podle ceny. V aplikaci je možné srovnávat a vyhledávat tu nejlepší nabídku. Aplikace umožňuje sledovat lety a ukládá ty uskutečněné. Kayak je verze s reklamami. Verze Pro je bez reklam a navíc obsahuje mapy terminálu.

18. 7. 2014

Témata

ADSLaplikacemobilní internetpevný internet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 399 Kč
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

Google spouští dlouho očekávanou aplikaci Find My Device

Google zpřístupnil široké veřejnosti aplikaci Find My Device. Funguje podobně jako konkurenční technologie od...

18. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

LinkedIn na své platformě brzy nabídne několik her

LinkedIn plánuje přidat na svou platformu sekci s hrami. Mají prohloubit vztahy ve firmě a poskytnout téma ke...

17. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

BBC zvažuje vytvoření vlastní umělé inteligence

Britská stanice BBC zvažuje vytvoření vlastní umělé inteligence. Trénovat ji bude na vlastních textových archivech.

16. 4. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek