Úvod > Články > Zajímavosti z veletrhu CES 2014

Zajímavosti z veletrhu CES 2014

Začátkem ledna proběhl v Las Vegas veletrh spotřební elektroniky CES. Své novinky na něm představila řada společností. Co nás v příštím roce v oblasti elektroniky čeká a na jaké produkty se můžeme těšit?

Zajímavosti z veletrhu CES 2014

Veletrh CES, který se nedávno konal v Las Vegas představil spoustu novinek. O některé bychom se s vámi rádi podělili. Jedním z nejočekávanějších produktů veletrhu byl smartphone od společnosti Sony, Xperia Z1 Compact.

Sony Xperia Z1 Compact

Sony Xperia Z1 Compact je velmi dobře propracovaný „mini“ telefon v moderním designu ze skla a kovu ve vodotěsné a prachuvzdorné úpravě. Zákazníka potěší přehledný displej typu Triluminos o velikosti 4,3 palce. Telefon je vybaven procesorem Qualcomm Snapdragon 800 2,2 GHz s operační pamětí 2 GB.

Společnost Sony se na veletrhu blýskla nejen produkty, ale také předvedla novou technologii, která přinese skvělý herní požitek i uživatelům smartphonů a tabletů. Služba se jmenuje PlayStation Now a nabízí „cloudové“ hraní titulů pro konzole i na jiných zařízeních. PlayStation Now funguje na přístrojích s rychlým internetem, který se připojí na počítač, nemusíte vlastnit přímo konzoli. Podle zástupců společnosti Sony by měl být program brzy dostupný také pro tablety a telefony.

Další nepřehlédnutelnou novinkou na veletrhu CES byl televizor Bendable TV od společnosti Samsung, o kterém jsme vás již informovali v průběhu veletrhu. Přístroj je unikátní svou ohybatelnou obrazovkou. Zakřivení obrazovky televizoru lze ovládat na dálku. Míru zakřivení obrazovky je možné určovat také podle toho, kolik lidí a v jaké vzdálenosti obrazovku sleduje. Parádní podívanou umožní úhlopříčka 216 centimetrů. Podobně svůj ohýbací televizor předvedl i druhý jihokorejský výrobce – LG. Společnost představila televizor s technologií OLED, která používá pružné panely.

Lenovo ThinkPad 8

Společnost Lenovo předvedla malý osmipalcový ThinkPad 8. Tento tablet sice nedosahuje těch nejlepších parametrů na trhu, ale pro běžné užívání je ideální. Přijatelná je také jeho cena, která je stanovena na 9600 Kč. Díky procesoru od Intelu a přítomnosti Windows 8.1 za tuto cenu zákazník získá nejen tablet, ale i plnohodnotný počítač. Lenovo ThinkPad 8 nabízí kvalitní IPS displej s rozlišením Full HD a procesorem Intel Atom poslední generace Bay Trail. Kromě standardní tabletové výbavy zákazníkovi poskytne také 3G/LTE modul a nabízí výběr ze tří kapacit úložiště: 32, 64 a 128 GB.

Huawei Tron

Zajímavý phablet představila letos také firma Huawei, model Ascend Mate 2. Huawei nezůstala pouze u phabletu. Nadšence her jistě potěší herní konzole Tron s operačním systémem Android. Procesor NVIDIA Terga 4 je obohacen 2 GB operační pamětí. Herní konzole je vybavena USB portem, audio konektorem, HDMI portem pro připojení velkoplošné obrazovky, Bluetoothem a Wi-Fi. Huawei Tron se začne prodávat nejdříve v Číně. Její cena nebude vyšší než 120 dolarů a zákazníci si budou moci vybrat ze dvou variant úložiště 16 a 32 GB. V případě, že bude konzole v Číně úspěšná, rozšíří se její prodej i do dalších států.

Alcatel OneTouch Pop 8

S novými tablety se na letošním veletrhu pochlubil i Alcatel. Tablety POP7 a POP 8 se liší úhlopříčkou i parametry. Sedmipalcový POP7 je poháněn dvoujádrovým procesorem, zatímco POP8 je obdařen čtyřjádrovým procesorem. POP7 i POP8 mají stejnou operační paměť o velikosti 1 GB a vnitřní 4 GB pamět. Rozlišení 1024 x 600 nabízí POP7, osmička s větším displejem pak 1280 x 800 pixelů. 2 MPx fotoaparát, přední VGA kamera a slot pro paměťové karty potěší zájemce obou tabletů. Oba modely mají také podporu 3G i LTE sítí. Jejich cena by neměla přesáhnout 300 dolarů.

Smartband od Sony

Letošní veletrh CES byl také ve znamení chytrých náramkům, které můžete využít nejen při sportu. Trend se odklonil od hodinek, které v loňském roce bodovali. Chytré náramky obsahují řadu senzorů od krokoměru až po analyzátor spánku. Za zmínku stojí Smartband od Sony, který můžete využít jako fitness trackera. Díky aplikaci LifeLog umí také shrnout všechny důležité události dne. Do boje s chytrým náramkem se pustila i společnost LG, která na veletrhu představila LifeBand.

Veletrh přinesl velkou spoustu zajímavostí a novinek. Představili jsme vám jen pár z nich. Dále se můžete těšit například na počítač převtělený v tablet od PanasonicuToughpad FZ-M1, Samsung Galaxy Tab Pro 10.1, Asus ZenFone 4, 5 a 6, chytré brýle od Epsonu – Moverio BT-200, luxusní chytré hodinky od firmy Pebble Steel, bezdrátovou nabíječku s rezonančím a indukčním nabíjením a další.

22. 1. 2014

Témata

mobilní telefontablet

Sdílejte

Přečtěte si také

 

X zavede poplatek pro nové uživatele

Podle Elona Muska začne platforma X brzy účtovat novým uživatelům "malý poplatek" za zveřejňování obsahu, lajkování...

23. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

Firmy na Telegramu mohou nově používat business účty

Telegram nově umožňuje uživatelům převést své osobní účty na firemní. Přidal také řadu funkcí primárně pro firmy.

22. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

Apple zmírní pravidla pro hudební služby v rámci App Storu

Apple v reakci na nedávnou pokutu mění pravidla pro streamovací platformy. Nově budou moci uživatele informovat o...

19. 4. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek