Úvod > Články > Xbox One v prodeji

Xbox One v prodeji

Firma Microsoft zahájila v pátek 22. listopadu prodej nové herní konzole Xbox One. Za první den se prodalo více než milion kusů.

Xbox One v prodeji

Microsoft se postavil konkurenční značce Sony, která představila PlayStation 4, a pustil se do války konzolí nové generace. Xbox One, kterého se během prvního dne prodalo více než milion kusů, si vůbec nevede špatně. Xbox One má ambice stát se multimediálním centrem domácností.

Hráčské zařízení od Microsoftu se setkává s různorodými reakcemi. Jedna skupina lidí ho vnímá jako nedostatečné hráčské zařízení, naopak ta druhá ho chválí za jeho multimediální pojetí. Xbox One je spojením softwaru, hardwaru a služeb. Jeho majitelé budou moci využívat funkci snap, díky které lze na stranu obrazovky připojit další aplikaci. Hráči tím získají možnost přepínat na televizi nebo do internetového prohlížeče například při čekání na připojení spoluhráčů do síťové hry. Xbox je multimediálním elektronickým zařízením, ke kterému lze připojit další přehrávače, například set-top box. Všechna zařízení půjdou ovládat najednou, anglickými příkazy, pomocí ovladače Kinect. Majitelé Xboxu budou mít v jedné konzoli k dispozici Audio CD přehrávač, Hulu, Skype, Blu-ray Disk, Netflix, DkyDrive a NFL.

Základní balení obsahuje konzoli Xbox One z kvalitního materiálu, senzor Kinect, headset, 4K HDMI a zdrojový kabel. Kinect kabel dosahuje 6 metrů, 5 metrů je dlouhý HDMI kabel. Konzole Xbox One je vybavena Blu-ray mechanikou, 500 GB hard diskem, infračerveným portem, možnostmi vysokorychlostního drátového i bezdrátového připojení a otvorem pro bezpečnostní zámek Kensington

K dispozici bylo v době vydání Xboxu minimálně 22 her. Můžete si zahrát například Assassin's Creed IV, FIFA 14 nebo Just Dance 2014. Microsoft sází především na exkluzivní tituly, jako jsou závody Forza Motorsport 5, zombie akce Dead Rising 3, Killer Instinct, Zoo Tycoon nebo Ryse: Son of Rome.

29. 11. 2013

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 299 Kč

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Americký pár žaluje Google, Mapy je navedly do nebezpečné čtvrti, kde byli přepadeni

 

Americký pár zažaloval Google. Při dovolené v Jihoafrické republice je Google Mapy zavedly do nebezpečné čtvrti a...

Zobrazit celý článek

Krizový informační a svolávací systém od O2 pomáhá v ČR už 10 let

 

Krizový informační a svolávací systém pomáhá v nemocnicích, dopravních podnicích, energetických společnostech a na...

Zobrazit celý článek

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek