Úvod > Články > Volat levněji? Buďte tvrdí.

Volat levněji? Buďte tvrdí.

Nebaví vás vysoké účty za telefon? Tak to řešte! Dnes je mnohem jednodušší a levnější odejít od operátora než kdykoli jindy.

Volat levněji? Buďte tvrdí.

Měli jste akční cenu na první rok a ta vám skončila a teď platíte operátorovi nesmyslné částky? Máte starý tarif a platíte za mobil víc než je zdrávo? Nebuďte líní a něco s tím dělejte! Jsou to vaše peníze a každá ušetřená stokoruna měsíčně vás jistě potěší.

Aktuálně máme na trhu 4 hlavní mobilní operátory a k tomu dalších několik desítek virtuálních operátorů. To by bylo, aby vám někdo nenabídl tarif šitý na míru.

Telefónica O2, T-Mobile a Vodafone nabízí velmi podobné tarify za podobné ceny. Víceméně jsou nejprodávanější první tři varianty. První je tarif, kde máte neomezené volání v rámci sítě v ceně. Ceny se pohybují kolem 250 Kč. Prostřední tarif v ceně kolem 500 Kč nabízí navíc i volné minuty do dalších sítí a internet. A neomezený tarif do všech sítí je v nabídce kolem 7 stovek.

Co když vám ale tato nabídka nevyhovuje?

Možností je několik. Pokud je stávajícím operátorem O2, T-Mobile nebo Vodafone zkuste dát výpověď a buďte tvrdí. Určitě vás bude někdo kontaktovat a snažit se vás zlanařit na jeden z výhodných tarifů. Vy ale musíte tvrdit, že vám stávající nabídka nevyhovuje a potom se budou dít věci. Ve většině případů vám operátor nabídne nějaký podpultový tarif nebo podpultovou cenu. Pokud vám nevadí závazek na 2 roky, tak ho jednoznačně doporučujeme. Když operátor má ve vás jistotu po delší dobu, jistě vám nabídne lepší cenu.

Pokud vás ani tak operátor nepřesvědčil, můžete vyzkoušet nechat si poradit od nezávislých odborníků a nechat si zoptimalizovat náklady na volání a další služby. Platí totiž pravidlo, že pokud máte více služeb (volání na mobil, mobilní internet, pevný internet, pevnou linku, TV atp...) u jednoho operátora, platíte za jednotlivé služby výrazně méně. Navíc mají k dispozici i neveřejné nabídky operátorů, které na prodejně nebo jinde na internetu nenajdete.

Neveřejné nabídky operátorů

Jak by se vám líbilo dostat k tarifu za 250 Kč 100 volných minut do všech sítí navíc? Nebo volat neomezeně, ale bez dat za podstatně nižší cenu? Neveřejných nabídek je více a kdo si nechá poradit, bude mít nad čím přemýšlet.

Neveřejná nabídka tarifů

Nechci neomezený tarif

Další alternativou může být náš čtvrtý operátor Air Telecom. Oproti velké trojce operátorů se vydal jinou cestou a nabízí tarify na míru pro širokou veřejnost. Je totiž potřeba sledovat nejen neomezené a volné minuty, ale i cenu minuty po překročení volných minut.

Air Telecom nabízí u všech svých tarifů za každou další minutu nad rámec volných minut jen za 1,50 Kč. Oproti ostatním operátorům je to 2 Kč rozdíl na minutě! Ostatní nabízejí minutu za 3,50 Kč!

6. 6. 2014

Témata

digitální televizeO2O2 TVT-MobileU:fonVodafonevolání na mobil

Sdílejte

Přečtěte si také

 

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

28. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

Telly přidá do aplikace jazykovou stopu i titulky, nově ji zapnete i na VIDAA OS

Televizní operátor Telly aktualizoval svou aplikaci. U některých stanic přidá jazykovou stopu a titulky. Nově navíc...

22. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

5G síť od O2 pokrývá 94 % populace Moravskoslezského kraje

O2 pokračuje v modernizaci mobilní sítě a rozšiřování 5G připojení. Nyní úspěšně zmodernizovalo 618 základnových...

21. 3. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Americký pár žaluje Google, Mapy je navedly do nebezpečné čtvrti, kde byli přepadeni

 

Americký pár zažaloval Google. Při dovolené v Jihoafrické republice je Google Mapy zavedly do nebezpečné čtvrti a...

Zobrazit celý článek

Krizový informační a svolávací systém od O2 pomáhá v ČR už 10 let

 

Krizový informační a svolávací systém pomáhá v nemocnicích, dopravních podnicích, energetických společnostech a na...

Zobrazit celý článek

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek