Úvod > Články > Vodafone modernizuje nabídku služeb

Vodafone modernizuje nabídku služeb

Společnost Vodafone radikálně modernizuje svou mobilní síť. Od konce loňského roku přišel operátor s mnoha změnami. Rychlý mobilní internet s názvem turbo Internet byl rozšířen i do mnoha menších obcí. Společnost plánuje do konce roku pokrýt signálem významnou část Moravy a změny zasáhnou i servis služeb.

Vodafone modernizuje nabídku služeb

Zásadní změna nastane v chování datových tarifů při vyčerpání základního objemu dat. V tuto chvíli jsou datové tarify nastaveny tak, že se rychlost datového přenosu automaticky zpomalí na 20 kb/s.

Pozitivní zkušenost zákazníků s naší datovou sítí je hlavní prioritou letošního roku,“ říká Petr Dvořák, viceprezident pro nefiremní zákazníky ve Vodafonu, a dodává: „Nesnažíme se proto jen zvyšovat rychlost a pokrytí, ale současně také inovujeme portfolio a nastavení služeb tak, aby více zákazníků mohlo efektivněji používat mobilní internet v nejvyšší možné rychlosti.”

Operátor přišel s novou službou pro zákazníky. Datovým uživatelům bude aktivována služba Data nad rámec balíčku. V praxi to znamená, že v případě vyčerpání základního objemu dat se zákazníkovi za 49 Kč automaticky zvýší objem dat o dalších 50 nebo 250 MB. Výše objemu dat bude v závislosti na typu datového tarifu. Kvalita a rychlost internetu zůstane stejná, jako před vyčerpáním původního datového balíčku.

Nechceme nadále snižovat pozitivní zkušenost zákazníků drastickým zpomalením rychlosti. Je to podobné, jako kdybychom zákazníkům záměrně rušili kvalitu hovoru po vyčerpání minut v balíčku,“ říká Petr Dvořák.

Aktuální stav dat se zákazník dozví pomocí informační SMS, kterou bude operátor pravidelně rozesílat. Tuto službu je možné deaktivovat na webové stránce muj.vodafone.cz a vrátit se k původnímu způsobu omezení rychlosti dat na 20 kb/s bez automatického dokoupení FUP. Služba Data nad rámec balíčku bude aktivována 13. září 2014.

Chceme mít jistotu, že do té doby stihneme informovat všechny zákazníky, kterých se změna týká, “ říká Petr Dvořák a dodává: „Ještě před koncem roku představíme další novinky, které přinesou zákazníkům nové možnosti, jak efektivně využít rychlou mobilní síť Turbo Internet.

Součástí modernizace bude také ukončení provozu vybraných služeb, patří mezi ně starší společné rodinné tarify, starší systémy pro službu Vlastní síť nebo manuální dokup dodatečných objemů dat. Všichni zákazníky, kterých se změny týkají, budou o situaci informováni a operátor jim nabídne alternativní řešení.

4. 8. 2014

Témata

LTEmobilní internetVodafone

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

28. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

5G síť od O2 pokrývá 94 % populace Moravskoslezského kraje

O2 pokračuje v modernizaci mobilní sítě a rozšiřování 5G připojení. Nyní úspěšně zmodernizovalo 618 základnových...

21. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

Vodafone představil nové tarify pro podnikatele

Vodafone si připravil novou nabídku tarif pro živnostníky a firmy. Nabídne neomezená data, neomezené volání po celém...

20. 2. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek