Úvod > Články > Už máte dárky pro babičku a dědečka? Kupte jim telefon nebo tablet.

Už máte dárky pro babičku a dědečka? Kupte jim telefon nebo tablet.

Vybrat ten správný dárek pro starší členy naší rodiny je někdy docela oříšek. Ale nabídka se neustále rozšiřuje a je z čeho vybírat. Překvapte své rodiče nebo prarodiče třeba novým mobilem nebo tabletem. Dnes už je mýtus, že se senioři nových technologií bojí, ba naopak. Získávají u nich stále větší popularitu. Jen na ně mají jiné nároky, které vyplývají především z omezení daných jejich věkem. V dnešní době však není problém vybrat zařízení, které by jim dobře sloužilo.

Už máte dárky pro babičku a dědečka? Kupte jim telefon nebo tablet.

Telefon pro seniory

Na českém trhu v současné době najdeme specializované mobily pro seniory, které jsou navrženy přímo pro potřeby starších lidí. Jsou lehce ovladatelné, mají velké a čitelné klávesy, jež jim pomohou napsat SMS zprávu nebo vytočit číslo. Také obrazovka je přehledná a dostatečně veliká a znaky na displeji jsou zřetelně vidět. Mají také tlačítko SOS, které pošle SMS zprávu na zvolená čísla i se současnou polohou mobilu nebo rovnou zavolá na záchrannou službu v případě nouze. Telefon pro seniory může mít i další zajímavé funkce a aplikace. Neměla by chybět kalkulačka, kalendář, budík, poznámkový blok, mohou mít i fotoaparát, Bluetooth nebo přehrávač MP3. A jaké telefony vybrat? Například CPA Halo 112, který pořídíte už od 990 korun, Alcatel OneTouch 2004C, jehož cena se pohybuje kolem 1 190 korun a mnoho dalších.

Alcatel pro seniory

Tablet pro seniory

Jestliže chcete investovat do dárku více peněz, kupte tablet. Senioři na něm mohou nejen komunikovat se světem prostřednictvím internetu a videohovoru. Otevře se jim svět informací a lidských kontaktů. Na tabletu se jim také bude lépe číst, obrazovka je podsvícená a písmena si mohou zvětšit podle svých požadavků. Tabletů je celá řada a lze vybrat z mnoha cenových variant. Pro ty, kdo nemají zatím s prací na počítači nebo tabletu žádné zkušenosti je zajímavý seniorTAB. Jedná se o tablet s prostředím uzpůsobeným pro jednodušší zaškolení a ovládání staršími lidmi nebo lidmi s menšími zkušenostmi s výpočetní a mobilní technikou. S jeho nákupem totiž získají přístup na seniorHub, kde se mohou naučit, jak s tabletem pracovat. Tablet je z odolného materiálu a pyšní se nízkou poruchovostí. Pod 7,85" displejem se ukrývá výkonný čtyřjádrový procesor, který skvěle pohání nejnovější systém Android ve verzi 4.4. Pro zkušenější uživatele tedy není žádná překážka používat třeba Facebook či psát emaily. Zaplatíte za něj kolem 5000 korun.

SeniorTAB

Tablet s internetem za 336 Kč měsíčně

Pokud se vám nechce dávat za tablet příliš vysokou částku, máme pro vás ještě jeden tip. Tablet Alcatel One Touch Pixi s LTE modemem pořídíte za zajímavých 336 korun měsíčně. Cena je včetně LTE internetu, který vaši prarodiče určitě využijí. Po dvou letech tablet splatíte a celkově vás vyjde na 3 295 korun. Výhoda splátek s měsíčním paušálem za internet je, že za tablet nezaplatíte ani korunu navíc. Cena splátek je totiž bez navýšení a bez akontace. Na tabletu můžete surfovat rychlostí až 185 Mb/s po nejrychlejší LTE síti. Měsíčně budete mít s dispozici 1,5 GB FUP.

Alcatel Pixi 3

7. 12. 2015

Témata

mobilní internetmobilní telefontablet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

28. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

Americká vláda obvinila Apple ze zneužívání svého postavení na trhu se smartphony

Administrativa prezidenta Bidena obvinila Apple za to, že údajně využívá svého postavení na trhu s chytrými telefony...

27. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

EZKarta nahrazuje aplikaci Tečka, slouží jako očkovací průkaz

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo nový elektronický očkovací průkaz – aplikaci EZKarta. Nahradí covidovou...

23. 3. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Americký pár žaluje Google, Mapy je navedly do nebezpečné čtvrti, kde byli přepadeni

 

Americký pár zažaloval Google. Při dovolené v Jihoafrické republice je Google Mapy zavedly do nebezpečné čtvrti a...

Zobrazit celý článek

Krizový informační a svolávací systém od O2 pomáhá v ČR už 10 let

 

Krizový informační a svolávací systém pomáhá v nemocnicích, dopravních podnicích, energetických společnostech a na...

Zobrazit celý článek

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek