Úvod > Články > T-Mobile vytvoří ze starého auta chytré

T-Mobile vytvoří ze starého auta chytré

Společnost T-Mobile spustí 1. prosince prodej unikátního řešení na českém trhu pod názvem Chytré auto. Svůj běžný automobil díky zařízení přeměníte jednoduše na chytré.

T-Mobile vytvoří ze starého auta chytré

Zařízení, díky kterému se vaše auto promění v chytré, je malá krabička vybavená SIM kartou, která se jednoduše zasune do OBD portu,který mají všechny vozy vyrobené od roku 2001, a přes mobilní síť se propojí s aplikací Motion. Díky tomu váš automobil získá chytré funkce.

T-Mobile testoval Zařízení více než rok a nyní ho přidává do své nabídky, jako první projekt IoT. "Čeká nás období digitalizace, sdílení a připojování. Předpokládáme, že IoT zařízení budou hrát vroce 2018 velmi důležitou roli. Nyní jsme tak udělali první velký krok v digitálním světě, který umožnínašim zákazníkům propojit jejich vůz s mobilním telefonem,“ uvedl Milan Vašina, generální ředitel T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom.

Deutsche Telekom má v plánu s tímto řešením oslovit 270 milionů uživatelů starších vozů v Evropě. Česká republika je první zemí a společnost má v plánu projekt rozšířit i do dalších zemí EU.

T-Mobile chytré auto

Co Zařízení umí?

Zařízení dokáže číst z vozu data a posílá do aplikace v mobilním telefonu. Majitel vozu se prostřednictvím Zařízení přes aplikaci Motion dozví například o stavu a poloze svého auta, o překročení rychlosti, o tom, že do jeho zaparkovanéhovozu někdo naboural, o odtahu či stavu autobaterie.

Dále může exportovat knihu jízd, sdílet polohu automobilu, sledovat statistiku – počet ujetých km, dobu jízdy, průměrnou rychlost, výjezd z nastavené oblasti a mnohé další užitečné informace.

Jak Zařízení nainstalovat?

Instalace je velmi jednoduchá, že to zvládne opravdu každý. Stačí udělat tři věci – Zařízení velmi jednoduše vložit do OBD portu v autě, stáhnout si do telefonu aplikaci Motion a naprosto jednoduše nainstalovat podle pokynů. Umístění OBD konektoru v konkrétním vozidle lze vyhledat na www.t-mobile.cz/chytreauto.

T-Mobile chytré auto

Pořízení

Operátor nabízí dvě možnosti, jak si Zařízení pořídit - standardně se smlouvou na dva roky nebo formou předplacené sady. Řešení stojí v prvním případě 2 599 Kč s tarifem za 75 Kč měsíčně. V rámci předvánoční promo nabídky získají všichni zájemci se smlouvou na dva roky na Zařízení slevu 1 150 Kč, zaplatí tedy jen 1 449 Kč (plus tarif 75 Kč měsíčně).Nabídku mohou využít zákazníci všech operátorů.

Novinku lze získat i na splátky. V rámci promo akce před Vánocemi činí akontace 299 Kč s měsíční splátkou 125 Kč (23x50 Kč + 75 za tarif) se smlouvou na 2 roky. V předplacené sadě stojí Zařízení 3 499 Kč včetně ročního provozu (roční paušál 900 Kč + cena Zařízení 2 599 Kč). Po roce od aktivace je potřeba kredit dobít. Součástí tarifu je pravidelně (měsíčně) se obnovující a pro tuto službu naprosto dostačující datový limit 50 MB, který pokrývá datovou spotřebu SIM doma i v EU.

Plány na rok 2017

Operátor plánuje další vývoj tohoto zařízení – časem se v aplikaci budou ukazovat například i informace o stylu jízdy, stavu paliva, SOS alert (notifikace v případě nehody) či Wi-Fi a další. Všechny nové funkce budu pro stávající zákazníky k dispozici automaticky.

22. 11. 2016

Témata

T-Mobile

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

28. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

5G síť od T-Mobilu už pokrývá 70 % Česka

T-Mobile za poslední rok zvýšil dostupnost své 5G sítě o 20 % a nyní pokrývá více než 70 % české populace.

18. 1. 2024

Zobrazit celý článek

 

Jak jsme datovali a volali o svátcích a na Silvestra 2023?

Tradiční vánoční a novoroční přání se pomalu přesouvají do online světa. Počet odeslaných SMS i uskutečněných hovorů...

3. 1. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek