Úvod > Články > T-Mobile podporuje chytré oblečení studentů UMPRUM

T-Mobile podporuje chytré oblečení studentů UMPRUM

Na Designbloku se tento rok představí studenti UMPRUM, kteří pracovali na redesignu inteligentního oděvu pro snímání EKG signálu v reálném čase. Cílem je, aby se pacienti při monitoringu srdce cítili komfortněji. Projekt EKG Smart Fashion najdete v prostorách Superstudia v pravém křídle Průmyslového paláce na Výstavišti Praha Holešovice.

T-Mobile podporuje chytré oblečení studentů UMPRUM

Studenti pracovali na oblečení, které bude neustále monitorovat srdeční činnost u nemocných lidí a záznamy posílat lékařům. Díky tomu budou moct předcházet například smrti infarktem. Studenti Ateliéru módní tvorby zpracovávali v týmech několik zadání a spolupracovali s celou řadou odborníků z oblasti inovací a nových technologií - například z pražského ČVUT, slovenského Výskumného ústavu textilnej chémie Chemitex a Elektrotechnické fakulty Žilinské univerzity. Redesignování oblečení vedl MgA. Pavel Ivančic.

Magentový operátor v rámci své dlouhodobé spolupráce s UMPRUM různé projekty a ateliéry podporuje. Letos se nabízelo logické spojení s Ateliérem módní tvorby pod vedením Pavla Ivančice, kde se zabývají právě tématem chytré módy. "Veškeré práce studentů jsou zatím ve vizionářské rovině, nicméně už teď nám ukazují možnosti současných technologií a další zajímavé cesty, kterými tyto inovace mohou jít,“ říká Martina Kemrová, tisková mluvčí společnosti T-Mobile, a dodává: "Jsme rádi, že prostřednictvím tohoto projektu můžeme podpořit talentované mladé lidi, kteří tak mohou zrealizovat své nápady.“

Oblečení má za úkol plnit svou funkci, a zároveň být pohodlné. Pacienty má uchránit před zvědavými pohledy okolí. Budoucnost slibuje tvorbu jak sportovních sad, tak i business oblečení. Pacienti tak budou moct žít aktivní a plnohodnotný život, aniž by byli v ohrožení života.

26. 10. 2018

Sdílejte

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek