Úvod > Články > Samsung Galaxy Gear má styl

Samsung Galaxy Gear má styl

Chytré hodinky Samsung Galaxy Gear jsou produktem první generace telefonů toho typu. Mají stylový design a nabízejí uživatelům nový způsob využití mobilního zařízení. Díky Galaxy Gear budete cool a navíc stále v obraze.

Samsung Galaxy Gear má styl

Doba, kdy jste museli vytahovat telefon z kapsy při každém pípnutí je pryč. Díky hodinkám Galaxy Gear budete stále vědět, co se děje. Chytré hodinky mají absolutně odlišný design. Jsou originální a působí exkluzivní dojmem. Hodiny jsou vyrobeny ze stříbrného kovu, do kterého je zasazen čtvercový dotykový displej chráněný odolnějším sklem Gorilla Glass. Důležitou součástí je kovový zámek, ve kterém je integrována kamera. Chytré hodinky od Samsungu jsou kompatibilní s modelem Galaxy Note 3 a Galaxy Note 10.1 (edice 2014). Před prvním použitím je třeba hodinky s jedním z uvedených přístrojů spárovat a stáhnout si aplikaci Gear Manager, přes kterou se většina funkcí hodinek spravuje.

Model Galaxy Gear je vybaven Super AMOLED displejem ve tvaru čtverce, který má rozlišení 320 x 320 px. Díky úhlopříčce 1,63″ dosahuje výborné jemnosti 277 ppi. Displej vyniká zobrazením černé a kontrastních barev. Na hodinkách najdete pouze jedno tlačítko, které má mnoho funkcí. Jedním stisknutím hodinky probudíme/vypneme displej, dvojím stisknutím aktivujeme hlasové ovládání S Voice či jinou nastavitelnou aplikaci, trojím stisknutím pak spustíme nouzový režim, delším přidržením hodinky vypneme.

Chytrými hodinkami se dají pořídit i celkem kvalitní fotografie nebo natočit video. Focení probíhá ve čtvercovém formátu 1:1 v rozlišení 1392 x 1392 px (1,9 Mpx) nebo s poměrem 4:3 při rozlišení 1280 x 960 px. Do Galaxy Gear je možné uložit maximálně 50 fotografií, pak se paměť zaplní. Všechny obrázky a videa se jednou za čas automaticky odešlou z hodinek do spárovaného zařízení, vy je pak z hodinek můžete vymazat. Do přístroje je také možné nahrávat krátká videa v HD. Kvalita videí i fotografií je na tak malý nástroj překvapivě dobrá.

Galaxy Gear nabízí mnoho důležitých funkcí. Jenou z nich, kterou u jiných chytrých hodinek nenajdete je možnost telefonovat přímo z hodinek. Na pásku je reproduktor a v samotném přístroji dva mikrofony. Další vychytávky, které v hodinách najdete, jsou nové události (jednoduchý kalendář s náhledem dnešních událostí), krokoměr (spárovaný s aplikací ve vašem kompatibilním zařízení), ovladač médií (dovoluje přepínat a pauzovat skladby a měnit hlasitost), galerie (zobrazuje jednoduchý přehled fotek a videí, lze hromadně mazat libovolné soubory), hlasová poznámka, časovač a stopky.

Do chytrých hodinek si uživatel může stáhnout mnoho dalších aplikací, které mu ulehčí a zpříjemní život. Nedávno se například objevila aplikace Smart Remote, díky které můžete dálkově ovládat televizi pomocí přístroje na vaší ruce.

24. 1. 2014

Témata

Samsung

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 199 Kč

Přečtěte si také

 

Samsung Galaxy Ring se objeví na veletrhu MWC 2024

Samsung by měl svůj chytrý prsten Galaxy Ring představit už na únorovém veletrhu MWC 2024. Finální verze ale vyjde...

26. 2. 2024

Zobrazit celý článek

 

Majitelé iPhonů mění svůj telefon méně často než uživatelé Androidu

Dříve jsme poukazovali na prodloužené plány aktualizací softwaru iPhonů, ale už to není tak jednoduché.

21. 2. 2024

Zobrazit celý článek

 

Samsung odhalil první Galaxy Ring

Samsung spolu s telefony Galaxy S24 představil i první chytrý prsten Galaxy Ring. Do prodeje by se měl dostat ještě...

25. 1. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek