Úvod > Články > Ohlédnutí MWC 2015

Ohlédnutí MWC 2015

Barcelonský veletrh MWC 2015, který se konal ve španělské Barceloně začátkem března, představil světu řadu zajímavých novinek. Největší pozornost upoutaly společnosti Samsung a HTC, ale i plno dalších značek předvedlo zajímavé kousky. Co bylo v Barceloně nejzajímavější?

Ohlédnutí MWC 2015

Dlouho očekávaný model Galaxy S6 zajistil Samsungu na veletrhu velkou pozornost. Zásadní změnu zaznamenala celá konstrukce telefonu. Přístroj se pyšní Amoled QuadHD diplejem s odolným sklem Gorilla Glas, špičkovým osmijádrovým procesorem Exynos a nebo 16Mpx fotoaparátem. LTE, NFC a bezdrátové připojení jsou samozřejmostí. Novinku si můžete pořídit v základní verzi od 19 799 korun. Pro náročnější bude k mání model Samsung Galaxy S6 edge za astronomicky vysokou částku 29 299 korun. Samsung bude v prodeji od 17. dubna.

Další revoluční novinku představila společnost HTC. HTC One (M9) pozvolna navazuje na předchozí model One (M8). Nejzásadnější změnou prošel fotoaparát. Devítka nabídne osmijádrový procesor Snapdragon 810, 3 GB paměti RAM a grafický akcelerátor Adreno 420. Nový model od HTC bude k dostání za zhruba 20 000 korun.

Blackberry Leap

Cenově dostupnější smartphone na veletrhu předvedla společnost BlackBerry. Novinka s názvem BlackBerry Leap se pyšní fotoaparátem s rozlišením 8 Mpx, dvoujádrovým procesorem Qualcomm S4 Plus MSM8960 s taktem 1,5 GHz a baterií s kapacitou 2 800 mAh. Nechybí podpora LTE, GPS a Bluetooth 4.0. Cena nového BlackBerry se bude pohybovat okolo 10 000 korun.

Alcatel One Touch Idol 3

Zajímavým modelem se v Barceloně pochlubil Alcatel. Novinka OneTouch Idol 3 potěší uživatele funkcí, která umožní používat přístroj i v obrácené poloze. Absolutně symetrický design je dotažen do posledního detailu. Je jedno, jakou stranou telefon máte i ve chvíli, kdy zrovna voláte, smartphone má reproduktor a zároveň mikrofon na spodní i vrchní straně. Přístroj se bude prodávat ve dvou velikostech (4,7 palců a 5,5 palců). Větší model nabídne uživateli osmijádrový procesor Snapdragon 615, 2 GB paměti RAM a FullHD displej, menší bude disponovat čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 410, 1 GB operační paměti a HD displejem.

Lenovo Vibe Shot

Příjemné překvapení si připravila společnost Lenovo. Na MWC odhalila model Lenovo Vibe Shot. Novinka potěší zejména fotografické nadšence, její výbava zahrnuje 16Mpx fotoaparát s optickou stabilizací obrazu a nechybí ani LED dioda k přisvětlení. Dalšími bonusy jsou přepínač režimů a hardwarová spoušť fotoaparátu. Co se týče funkčnosti, nabízí Vibe Shot 5palcový FullHD IPS displej, osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 615 a LTE. Cena přístroje, který se na českém trhu objeví v červnu, se bude pohybovat okolo 10 000 korun.

Gionee Elife S7

Nejtenčím modelem veletrhu byl Gionee Elife S7. Společnost Gionee se zaměřuje na extra tenké přístroje. Novinka s profilem širokým pouze 5,5 milimetrů nabízí 5,2palcový AMOLED displej s FullHD rozlišením, 64bitový procesor MediaTek MT6752 s osmi jádry a taktem 1,7 GHz a 13Mpx fotoaparát. Datová podpora zahrnuje LTE, GPS, Bluetooth 4.0 či USB OTG. Baterie o kapacitě 2 750 mAh slibuje dvoudenní výdrž. Elife S7 bude v prodeji od března za 11 000 korun.

25. 3. 2015

Témata

mobilní internetmobilní telefonSamsungvolání na mobil

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 599 Kč
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

28. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

Americká vláda obvinila Apple ze zneužívání svého postavení na trhu se smartphony

Administrativa prezidenta Bidena obvinila Apple za to, že údajně využívá svého postavení na trhu s chytrými telefony...

27. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

EZKarta nahrazuje aplikaci Tečka, slouží jako očkovací průkaz

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo nový elektronický očkovací průkaz – aplikaci EZKarta. Nahradí covidovou...

23. 3. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Americký pár žaluje Google, Mapy je navedly do nebezpečné čtvrti, kde byli přepadeni

 

Americký pár zažaloval Google. Při dovolené v Jihoafrické republice je Google Mapy zavedly do nebezpečné čtvrti a...

Zobrazit celý článek

Krizový informační a svolávací systém od O2 pomáhá v ČR už 10 let

 

Krizový informační a svolávací systém pomáhá v nemocnicích, dopravních podnicích, energetických společnostech a na...

Zobrazit celý článek

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek