Úvod > Články > Nové telefony Nokia sází na nízkou cenu

Nové telefony Nokia sází na nízkou cenu

Smartphony Nokia 3.1 a 2.1 cílily především na co největší výdrž baterie. Navíc by se měly nabíjet rychleji. To nejsou ale jediné dva benefity. Zákazníky chce oslovit především příznivou cenou, na kterou v dnešní době předražených telefonů lidé slyší.

Nové telefony Nokia sází na nízkou cenu

Pokud vám vadilo, že jsou telefony Nokia trochu pomalejší, i na to výrobce myslel. Do nejnovějších modelů přidal 64bitovou platformu Qualcomm Snapdragon 425, která by měla telefony o o 50 % zrychlit.

Ani u displeje modelu 2.1 nezůstal kámen na kameni. Nově má velikost úhlopříčky 5,5“ (o 20 % více než tomu bylo u předchozích modelů), navíc má vepředu i duální stereo reproduktory. To je v této cenové relaci dost velká bomba. Pak nechybí přední i zadní kamera. Přední s 8MP a automatickým zaostřováním a zadní s 5MP.

Vzhled Nokie 3.1 neodpovídá nízké cenové kategorii. Nokia vsadila na krásně broušený hliníkový rám a zaoblený displej. Smartphone je navíc opatřen osmijádrovým procesorem MediaTek 6750 pro o polovinu lepší výkon. Zadní kamera má kvalitnější rozlišení 13MP a samozřejmě automatické ostření.

Zároveň by mělo jít o zatím cenově nejdostupnější chytré telefony v portfoliu HMDGlobal s displejem o poměru stran 18:9. Kdy se ale objeví na pultech obchodů, to se zatím neví. Každopádně už teď se těšíme.

4. 6. 2018

Sdílejte

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek