Úvod > Články > Nová pravidla Facebooku: Je čistka oprávněná?

Nová pravidla Facebooku: Je čistka oprávněná?

Pokud se nepohybujete ve světě onlinu, možná jste ani nezachytili, že sociální síť vydala nový soubor pravidel, který dost jasně vymezuje, co smíte a za co budete smazáni z povrchu facebookového.

Nová pravidla Facebooku: Je čistka oprávněná?

Proto pomalu, ale jistě, Facebook vymýtá všechny skupiny typu Naštvané matky, Zeman můj prezident, Český Patriot nebo například Otevřené oči. Všechna tato uskupení měla totiž jedno společné: Živily ve svém kruhu nenávist.

Je třeba podotknout, že se nutně nemusíte vyjadřovat vulgárně a rasisticky o rasových menšinách nebo politicích. Proti pravidlům je i někoho v komentářích připodobnit k exkrementům, zpochybňovat jeho inteligenci, propagovat jakékoliv násilí, nahotu a tak dále.

Po přečtení všech nových ustanovení Facebooku (která naleznete tady), budete mít tak trochu strach něco napsat. Jde však jen o to, nevyjadřovat se vulgárně, nikoho neurážet a snažit se objetivně a s rozmyslem říkat i nepěkné věci. Mnoho českých uživatelů Facebooku se tomu ale brání. Je nutno podotknout, že nebudete smazaní jen tak z ničeho nic. Facebook vás varuje. Pokud se ale vaše prohřešky budou kupit, varování prostřednictvím zablokování za určitou dobu přejde ve smazání.

Nicméně, pravdou zůstává, že na sociální síti přibývá těch nejmladších uživatelů, kteří nemusí být zvyklí držet si od světa internetu odstup a některé reakce na ně mohou ošklivě zapůsobit. Facebook je sice platforma, která vznikla jako synonymum svobodného vyjadřování. Avšak pravidla, která zavedl, nevznikla náhodou.

29. 8. 2018

Sdílejte

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek