Úvod > Články > Moc utrácíte? Chytrý náramek vás to odnaučí.

Moc utrácíte? Chytrý náramek vás to odnaučí.

Ztrácíte kontrolu nad svými financemi? Utrácíte příliš? Nový chytrý náramek vás to odnaučí. Alespoň jeho tvůrci jsou o tom přesvědčeni. Ve Velké Británii vyvinuli software, díky kterému lze propojit bankovní účet s chytrým náramkem, který pak pomocí elektrických šoků vaše nakupovací neřesti usměrní.

Moc utrácíte? Chytrý náramek vás to odnaučí.

V současné době se výrobci začínají předhánět, jak svou nabídku chytrých náramků nebo hodinek, co nejvíce odlišit od konkurence. Chytrý náramek vám už nemusí jen ukazovat jaká je vaše aktivita, spánek nebo kolik kroků jste za den ušli.

Nyní dokonce zvládnou zajistit, že se dokážete zbavit řady zlozvyků. A to pro někoho velmi svérázným způsobem. Pokud už vám pevná vůle nestačí, je zde pro odvážnější jedince chytrý náramek Pavlok.

Původní záměr náramku

Náramek není na trhu žádnou novinkou. Již v roce 2014 ho uvedla bostonská firma Pavlok. Úplně prvotní záměr byl nabízet chytrý náramek jako osobního trenéra pro hlídání tělesné váhy. Měl zabránit svému nositeli od přejídání.

Myšlenka, jak má náramek fungovat, je založena na teorii podmíněných a nepodmíněných reflexů. Stačí jen nastavit způsob, který dané reflexy bude korigovat. Od pípání přes vibrace až k elektrošokům. Během času firma rozšířila škálu zlozvyků, na které se lze s těmito chytrými hodinkami zaměřit.

Chytrý náramek lze také využít k tomu, abyste se naučili včas vstávat nebo se naopak odnaučili kouřit, okusovat si nehty nebo nevynechali cvičení v posilovně.

Chytrý náramek Pavlok

Ještě o krok dál

Nyní se s firmou Pavlok spojila britská firma Intelligent Environments, která šla ve vývoji ještě dál. Teď by vám chytré hodinky mohly dokonce vyčinit, pokud příliš provětráte své bankovní konto.

Firma Intelligent Environments vyvinula software, který má krotit vaši nákupní horečku. Chytrý náramek lze díky speciálně vyvinutému softwaru propojit s bankovním kontem nebo kreditní kartou a při každém přečerpání stanoveného limitu, dá svému nositeli elektrošok.

Vše je na začátku

Zatím však není jisté, kdy bude tato služba dostupná veřejnosti. Záleží totiž na bankách, zdali tuto službu svým zákazníkům prostřednictvím svých bankovních aplikací nabídnou. Samotný software je již k dispozici, ale než se dostane ke konečným uživatelům, bude to trvat ještě minimálně půl roku.

Jak by mělo propojení s bankovním účtem fungovat?

Nejdříve bude nutné se přihlásit na svůj bankovní účet. Poté svůj účet přes aplikaci s chytrým náramkem propojíte a nastavíte limit, do kterého můžete utrácet. Pokud se časem k danému limitu přiblížíte, obdržíte upozornění na mobilní telefon. Když se vám limit podaří překročit, chytrý náramek vyšle elektrošok.

Pozor na bezpečnostní rizika

Náramek by po zdravotní stránce škodlivý být neměl. Otázkou je, jak by reagovaly osoby se slabším srdcem. Další větší riziko podle některých expertů však představuje v případě propojení s bankovním účtem a sdílením osobních dat uživatele. I nositelná elektronika čelí stejným hrozbám jako počítače.

V některých případech mohou být i na určité hrozby náchylnější. Proto je vždy nutné nebrat tato rizika na lehkou váhu a být opatrní. Samotní představitelé Intelligent Environments tvrdí, že bezpečnostní rizika nebrali na lehkou váhu a že software po stránce ochrany osobních dat bezpečný je.

Na kolik vše vyjde?

Náramek lze nyní pořídit za zvýhodněnou cenu 179,99 dolarů a je dostupný v černé, modré, šedivé, červené a růžové verzi. Na nabídku se můžete podívat zde.

Chytrý náramek Pavlok v růžovém provedení

Samotné aplikace Pavlok – Breaking Bad Habits je možné nainstalovat zdarma na Android verzi 4.22 nebo vyšší, aplikaci Pavlok – Alarm je kompatibilní s Androidem 4.3 a vyšší nebo jsou obě aplikace rovněž dostupné i pro iOS verzi 7.1 vyšší.

Uvidíme tedy, jak se banky k této službě postaví a zda i ty české jednou tuto službu nabídnou. Co myslíte, mělo by to i pro vás nějaký přínos?

7. 7. 2016

Témata

aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Google spouští dlouho očekávanou aplikaci Find My Device

Google zpřístupnil široké veřejnosti aplikaci Find My Device. Funguje podobně jako konkurenční technologie od...

18. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

LinkedIn na své platformě brzy nabídne několik her

LinkedIn plánuje přidat na svou platformu sekci s hrami. Mají prohloubit vztahy ve firmě a poskytnout téma ke...

17. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

BBC zvažuje vytvoření vlastní umělé inteligence

Britská stanice BBC zvažuje vytvoření vlastní umělé inteligence. Trénovat ji bude na vlastních textových archivech.

16. 4. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek