Úvod > Články > Které aplikace mohou pomoci dětem s učením?

Které aplikace mohou pomoci dětem s učením?

Konec školního roku je za dveřmi, děti už brzy přinesou domů vysvědčení. Některé budou jásat nad výbornými známkami, jiné jejich výsledky nepotěší. Víte, že jim k lepšímu prospěchu mohou pomoct i výukové a herní aplikace pro tablety a chytré telefony? Mohly by je přes prázdniny vyzkoušet a hrou se na příští rok lépe připravit.

Které aplikace mohou pomoci dětem s učením?

Předškoláci

V předškolním věku se děti mohou hravou formou učit různé dovednosti, které napomohou rozvoji osobnosti a zlepší jejich připravenost na školu.

Aplikace Puzzle pro předškoláky děti naučí čísla, písmena a hra také přispívá k rozvoji motoriky. Dalšími vhodnými aplikacemi jsou pro menší děti Výukové kartičky nebo Abeceda pro děti od PMQ Software dostupné pro Android i iOS. S jejich pomocí se děti učí formou jednoduchých her rozpoznávat ovoce, barvy, činnosti, zvířátka, nová slovíčka a další věci a osvojují si základy abecedy.

Alikace Puzzle pro předškoláky

Matematika

Aplikací zaměřených na matematiku je celá řada a bylo by škoda některou z nich nevyzkoušet. Pomocníkem pro matematické začátečníky je aplikace sCool Matematika pro Android a iOS, v níž se děti učí sčítat, odčítat, násobit i dělit pod vedením doktora Poplety.

 

Podobně zaměřené jsou i aplikace Matematika pro školy od GK Apps nebo Sčítání, Odčítání, Násobení a Dělení z balíčku Matematika od Eillusion pro iOS. Pro pokročilejší děti a jejich rodiče jsou určeny Hry pro 2 – Matematika od PeakselGames.

Geometrie do kapsy pomáhá školákům pochopit základy rýsování a s ním spojenou teorii. Starší děti jistě uvítají aplikaci Matematické vzorce pro Android a Matematické vzorečky pro iOS. Stáhnout si lze také kalkulačku s pokročilejšími funkcemi a ušetřit tak peníze za její nákup.

Školáci jistě ocení také Převodník jednotek od Dominika Ročeka. Jde o jednoduchý program pro převod známých i méně známých jednotek různých kategorií vhodných pro studenty základních a středních škol.

Český jazyk

S českou gramatikou mají problémy nejen děti. Aplikace Jdu do školy! od TechSophia pomáhá prvňáčkům s rozvinutím základních znalostí o českém jazyce a je vhodná pro Android i iOS. K pochopení základů pravopisu a správného psaní i/y je vhodná aplikace pro Android Český jazyk – pravopis od PMQ Software, nebo pro iPady Zatracená čeština od FreeTech services.

 

V následujících letech se jistě bude hodit i aplikace Čeština do kapsy pro iOS, která pomáhá nejen s připomenutím si již naučených pravidel českého pravopisu, ale i s osvojením si nových.

Angličtina

S angličtinou mohou dětem pomoci pohádkové aplikace pro iOS Angličtina pro děti od AstrumQ Eddica. Děti se učí slovíčka a základní gramatiku s pomocí pohádek a to je ta nejlepší cesta. Také se nabízejí aplikace Anglická slovíčka nebo Angličtina – Nepravidelná slovesa od PMQ Software.

Pokročilejším studentům angličtiny, němčiny a dalších jazyků se vyplatí stáhnout si Výuku jazyků Jourist nebo Naučte se jazyk. Dobrým pomocníkem při učení angličtiny a dalších jazyků je také překladač Google translator a anglicko-český slovník od PEGI 3, který pracuje i offline.

Aplikace Výuka jazyků Jourist

Fyzika a Chemie

Pro výuku chemie a fyziky jsou k dispozici aplikace Fyzikální vzorce obsahující jejich databázi. Aplikace Vzorečky od Mad-Developers pak obsahuje vzorce z matematiky, fyziky i chemie.

V chemii bude školákům jistě nápomocná i aplikace pro Android Chemické názvosloví, se kterou si procvičí nejen vzorce anorganických sloučenin, ale pomůže jim i trochou teorie. Prospěšná bude i Periodická tabulka prvků od JQ Soft.

 

Přírodověda a Zeměpis

Také milovníci přírody si s aplikacemi přijdou na své. Je jich celá řada a stačí si pouze vybrat. Na ptáky je zaměřena aplikace Ptačí zpěv od BestRingstonesApps, se stromy a listy seznámí například aplikace Stromy od Kirilla Sidorova.

Zeměpis doučí kvízová hra Světová geografie of Atom Games Ent, která pomůže naučit vše o zemích světa – mapy, vlajky, hlavní města, obyvatelstvo, náboženství, jazyk, měna a spoustu dalšího.

Aplikace Světová geografie

Ostatní

Nezapomínejme ani na aplikace které se zaměřují na dopravu a první pomoc. Dopravní výchova pro děti, Malý záchranář a Animovaná první pomoc od UceniBezMuceni.cz děti učí nejen jak se správně pohybovat po ulicích, ale i jak se zachovat v případě, že dojde k nehodě nebo úrazu a nablízku není žádná jiná pomoc.

Jakmile dosáhnou věku pro řidičský průkaz, aplikace Dopravní značky od PMQ Software nebo Autoškola od Mobil-drive jim pomohou úspěšně složit zkoušky.

Aplikace Autoškola

Zmíněné aplikace jsou dostupné v Google Play a v Apple Store a jsou většinou zdarma. Pozor si ale musíte dát na to, jestli jsou k dispozici v češtině. Celá řada jich je v angličtině a pro mladší děti se tak nehodí. A doporučení na závěr. Aplikace stahujte vždy jen z oficiálních zdrojů, abyste si do telefonu nenainstalovali viry.

25. 6. 2016

Témata

aplikacemobilní internetmobilní telefontablet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Netflix přestane vykazovat počet předplatitelů

Společnost Netflix oznámila, že přestane každé čtvrtletí vykazovat počty předplatitelů. Mohlo by to znamenat, že...

24. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

X zavede poplatek pro nové uživatele

Podle Elona Muska začne platforma X brzy účtovat novým uživatelům "malý poplatek" za zveřejňování obsahu, lajkování...

23. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

Firmy na Telegramu mohou nově používat business účty

Telegram nově umožňuje uživatelům převést své osobní účty na firemní. Přidal také řadu funkcí primárně pro firmy.

22. 4. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek