Úvod > Články > JIC - nový obal na iPhone

JIC - nový obal na iPhone

Co si představit pod zkratkou JIC? Jde o nové pouzdro s názvem Just In Case určené pro mobilní telefony iPhone. Díky němu si budete moci nahrát nejen telefonní hovory. A to aniž byste museli mít v mobilu nainstalovanou nějakou aplikaci či mít připojené jiné zařízení.

JIC - nový obal na iPhone

Pouzder na mobilní telefony iPhone je celá řada. Nyní se chystá další, jehož součástí však bude zajímavá vychytávka. Toto pouzdro bude schopno zaznamenávat podle potřeby vaše telefonní hovory. Silikonovo-plastové pouzdro má být určeno pro řadu telefonů iPhone 5 a výše avšak nebude zahrnovat modely 6 Plus.

Co vše pouzdro obsahuje

K nahrání hovorů vám postačí pouze dvě věci, dané pouzdro a microSD karta, která je jeho součástí. Někomu se může zdát pouzdro až příliš jednoduché. Ke snadnému ovládání poslouží pouze tlačítko nahrávání Record Button, k přehrání nahraného záznamu pak Play Button. Nevýhodou tohoto jednoduchého vybavení může být, že nezahrnuje možnost rychlého přetáčení nahraného záznamu. V horní části pouzdra je pak umístěn mikrofon, ve střední části reproduktor. Výčet pak završuje slot na 2 GB microSD kartu, na kterou lze nahrát až 20 hodin hovorů. Součástí je také slot pro napájení a přenos nahraných dat. Uvnitř pouzdra se nachází malý procesor, který převede nahraný záznam do MP3 souboru.

Přehrávání záznamu začíná vždy od posledního nahraného, dalšími stisky tlačítka Play se pak přeskakuje na další nahrávky. Součástí krytu bude i dlouhotrvající baterie, která poskytne až 8 hodin nahrávacího času. Vedle nahrávání telefonních hovorů bude možné využít toto speciální pouzdro i k nahrávání čehokoli ve vašem okolí s dosahem téměř 5 metrů.

JIC pro iPhone

Další vlastnosti krytu

Samotné pouzdro se bude skládat ze dvou částí, plastové a silikonové. Uživatelům bude umožněno si vybrat barevnost krytu, která odpovídá jejich stylu. Volit bude možné mezi černou, červenou a bílou silikonovou částí a červenou, žlutou, modrou, zelenou, černou a bílou plastovou částí. Ty se pak spojí dohromady. Pouzdro má být zároveň velice odolné. Provedené testy prokázaly, že by mělo vydržet i pád z 3 metrů a odolat tlaku téměř 100 kilogramů. Záznam bude možné začít nahrávat i v již započatém hovoru a to pouhým stisknutím tlačítka Play Button. Po skončení hovoru půjde okamžitě nahraný záznam přehrát. Kryt však nemusí být použit jen v průběhu telefonních hovorů. Lze si na něj poznamenat poznámky, nápady nebo jej studenti budou moci využít v průběhu přednášek.

Financování projektu

Jedná se o projekt, který je financovaný z veřejných příspěvků lidí z celého světa prostřednictvím webové stránky Indiegogo. Odtud již vyšlo mnoho jiných zajímavých projektů a nápadů. V současné době již dosáhl požadované částky, která je třeba k jeho realizaci. Proto již nic nestojí v cestě a podle tvůrců pouzdra JIC se s výrobou začne v průběhu března. Hotové kryty by pak měly být k dispozici během května 2016.

Na co si dát pozor

Ať už budete nahrávat hovory kdekoliv, s kýmkoliv a odkudkoli mějte vždy na paměti, že k nahrávání telefonních hovorů se vztahují určitá pravidla a zákony a že v různých zemích se tyto zákony mohou lišit.

Tvůrcům držíme palce při realizaci pouzdra Just In Case a budeme doufat, že bude brzy k dostání i v České republice, kde si snad také získá řadu příznivců.

16. 2. 2016

Témata

AppleiPhonemobilní telefon

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Apple oznámil jarní keynote, novinky představí 7. května

Apple rozeslal pozvánky na jarní keynote. Další novinky představí veřejnosti už v úterý 7. května 2024.

25. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

X zavede poplatek pro nové uživatele

Podle Elona Muska začne platforma X brzy účtovat novým uživatelům "malý poplatek" za zveřejňování obsahu, lajkování...

23. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

Firmy na Telegramu mohou nově používat business účty

Telegram nově umožňuje uživatelům převést své osobní účty na firemní. Přidal také řadu funkcí primárně pro firmy.

22. 4. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek