Úvod > Články > Je mobil nebo tablet hračkou pro děti?

Je mobil nebo tablet hračkou pro děti?

Určitě jste si již všimli, že si vaše děti nejraději hrají s vašimi chytrými mobily a tablety. Nějakými napodobeninami je vůbec neošidíte, bezpečně vždy sáhnou po tom pravém a funkčním zařízení. Už ve dvou letech bravurně listují prstíčkem ve vaší galerii, dotyková obrazovka je jejich největší kamarád. Jak se k tomu postavit? To je otázka, která trápí jak rodiče, tak i odborníky a odpovědí je mnoho.

Je mobil nebo tablet hračkou pro děti?

Tablety a mobily dnes zaujímají významné místo mezi hračkami mnoha malých děti. A my dospělí někdy váháme, zda jsou pro ně vhodné. Musíme si uvědomit, že i stavebnice nebo pastelky byly kdysi pro děti něčím, s čím si jejich rodiče nehrály, protože měli doma na hraní jen klacek, noviny nebo bramboru.

Pro rodiče dnešních malých capartů pak bylo největším hitem autíčko na dálkové ovládání a panenka barbie. A když zlobili, tak se nesměli dívat na televizi. Vývoj dětského světa je však dnes velmi rychlý. Nemůžeme se proto divit, že v souvislosti se vstupem mobilů a tabletů do světa hraček vyvstává řada otázek, o nichž diskutují i odborníci. Někteří jsou toho názoru, že příliš časné používání mobilů a tabletů škodí vývoji mozku, jiní je zase vidí jako skvělé pomůcky, které jdou mnohem dál než jiné hračky a pomáhají dětem k obrovskému intelektovému vývoji.

Už těm nejmenším se přeci líbí světla, zvuky a pohyblivé obrázky, které v mobilu či tabletu nacházejí. Vydrží sledovat kratičké video a umějí si ho postupně samy spustit a to je na tom přeci to fascinující. Aplikace do mobilů a tabletů, které dnes vývojáři na celém světě pro děti připravují, jim otevírají další a další možnosti. Od hraní, až po skvělé interaktviní hry a učení jazyků, matematiky nebo třeba i zeměpisu.

Jsou tablety či smartphony vhodné pro děti?

Odborníci se shodují v názoru, že pokud je tablet nebo telefon pouze doplňkem a děti si hrají i s ostatními hračkami, nedá se proti tomu nic namítat. Nekontrolovaným a neomezeným hrám je však třeba se vyhnout. Tablet s internetovým připojením je otevřeným systémem a rodiče mnohdy nemusejí ani vědět, co jejich dítě dělá a tomu je potřeba předcházet. Je dobré vybrat pro děti zařízení, ve kterém je to správné prostředí, které odpovídá věku dítěte.

Jedním z takových je například tablet Gogen Maxipes Fík MAXPAD s devítipalcovým displejem a interní pamětí 8 GB. Tablet disponuje celou řadou zajímavých funkcí a jeho vybavení je přizpůsobeno požadavkům malých i větších dětí. Mohou používat speciální bezplatné vzdělávací aplikace nebo si zahrát méně náročnější hry. Vše je v českém jazyce a použitý operační systém Android je velmi jednoduchý a interaktivní. S tabletem mohou děti i fotografovat, přístroj je uložen ve vysoce odolném plastovém pouzdře a na jedno nabití vydrží až 3 hodiny. Dítě se tak s tabletem nejen zabaví, ale zároveň i poučí. A navíc, s pomocí speciální aplikace budete jako rodiče mít o aktivitách dítěte přehled a budete moci zjistit, kolik času na něm tráví.

Gogen Maxipes Fík MAXPAD

Používání tabletů jako pomůcky potvrzují i výzkumy, které udělali švýcarští a američtí vědci. V dnešní době jsou prostě elektronická zařízení nedílnou součástí života a děti by neměly mít strach z nové techniky, protože je bude provázet celým životem, od školy, kde se prosazuje učení pomocí tabletů a interaktivních pomůcek počínaje.

16. 3. 2016

Témata

aplikacemobilní telefontablet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

Americká vláda obvinila Apple ze zneužívání svého postavení na trhu se smartphony

Administrativa prezidenta Bidena obvinila Apple za to, že údajně využívá svého postavení na trhu s chytrými telefony...

27. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

Uživatelé ChatGPT dostanou přístup ke zpravodajským službám

Společnost OpenAI uzavřela partnerství s deníky Le Monde a Prisa Media. Jejich zpravodajský obsah nabídnou...

26. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

X zavádí články, předplatitelé mohou nově psát delší formátované příspěvky

Společnost X vedená Elonem Muskem zavádí "články". Možnost psát delší formátované texty dostanou pouze předplatitelé...

25. 3. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Americký pár žaluje Google, Mapy je navedly do nebezpečné čtvrti, kde byli přepadeni

 

Americký pár zažaloval Google. Při dovolené v Jihoafrické republice je Google Mapy zavedly do nebezpečné čtvrti a...

Zobrazit celý článek

Krizový informační a svolávací systém od O2 pomáhá v ČR už 10 let

 

Krizový informační a svolávací systém pomáhá v nemocnicích, dopravních podnicích, energetických společnostech a na...

Zobrazit celý článek

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek