Úvod > Články > Jaký tablet vybrat pod stromeček? Aneb Vánoce 2015 jsou za dveřmi...

Jaký tablet vybrat pod stromeček? Aneb Vánoce 2015 jsou za dveřmi...

Prosinec klepe na dveře a vánoční atmosféra na nás sálá přinejmenším z každého obchodního centra. Rozhodli jste se letos někomu udělat radost tabletem? Při výběru nespěchejte, ujasněte si, jaký tablet vlastně hledáte a jaké vlastnosti jeho budoucí uživatel ocení. Víme, že vybrat ten správný přístroj není vůbec jednoduché, proto jsme pro vás připravili malý přehled.

Jaký tablet vybrat pod stromeček? Aneb Vánoce 2015 jsou za dveřmi...

K čemu tablet?

Nejdříve se zamyslete nad tím, jaké funkce tabletu bude majitel nejvíce využívat. V případě, že přístroj pořizujete pro studenta, který ho využije ve škole, studovně a na cestách, sledujte jeho váhu a výdrž baterie. Pokud chcete potěšit přítele, který rád pracuje s videem nebo přítelkyni, co miluje focení a úpravu fotografií, potřebujete tablet, který disponuje displejem s FULL HD. Hlavní je tedy ujasnit si k čemu bude tablet nejčastěji využíván.

Jedním z nejdůležitějších prvků u tabletu je jeho displej. Buďte ale připraveni na to, že čím větší má přístroj displej, tím vyšší bývá i jeho cena. U tabletu je velice důležitá také výdrž baterie. Zanedbatelnou součástí není ani procesor. Tady platí, že méně výkonný procesor má také menší úložiště a často dochází například u her, filmů i videí k zasekávání. Zkontrolujte si také, jestli má přístroj tlačítka pro nastavení hlasitosti, uzamčení displeje, zdířky na micro sim, SD kartu, jack a USB. Velmi důležitá bývá často také cena tabletu. Rozdělili jsme tablety do cenových kategorií, díky tomu hned budete vědět, na kolik by vás model, který se vám líbí, vyšel.

Tablety do 3000 korun

První skupinou tabletů, které se budeme věnovat, jsou přístroje poměrně levné. Vybrali jsme ty, které nám přišli nejlepší, když máte rozpočet do 3000 korun.

Acer Iconia One 7

Prvním z levných tabletů je Acer Iconia One 7. Disponuje 7" LCD displejem s rozlišením 1280 × 800 v HD kvalitě a technologií IPS, která uživateli umožní vidět detaily z různých úhlů. Jasné a ostré barvy zajistí technologie Zero Air Gap. Tablet je poháněn čtyřjádrovým procesorem Intel, který umožňuje hraní her, přehrávání videí a surfování na internetu. Operační paměť má velikost 1GB, lze pořídit 32GB paměťová karta. Acer má k dispozici 5 Mpx hlavní fotoaparát a 0,3 Mpx druhý fotoaparát. Výrobce slibuje výdrž baterie až 7 hodin. Hmotnost přístroje je 320 gramů.

Acer Iconia One 7

Prestigio MultiPad Wize 3008

V porovnání cena výkon stavíme na druhé místo v této kategorii tablet Prestigio MultiPad Wize 3008. Přístroj běží na Androidu 4.4 KitKat s mnoha předinstalovanými aplikacemi, disponuje 8" IPS displejem s rozlišením 1280×800 px a čtyřjádrovým procesorem ARM Cortex A7 o frekvenci 1,20 GHz. Uživateli bude sloužit operační paměť o velikosti 1 GB, uživatelská paměť 8 GB a až 32 GB externí paměti. Můžete také připojit USB. Baterie vydrží až 3,5 hodiny přehrávat videa, 720 hodin pak v režimu standby. Tablet váží 350 gramů.

Prestigio MultiPad Wize 3008

Lenovo TAB 2 A7-30

Pokud je pro vás prioritní cena, ale zároveň hledáte design a kvalitu, neuděláte chybu, když si pořídíte tablet Lenovo TAB 2 A7-30. Velmi tenké zařízení se 7" displejem s rozlišením 1024 × 600 px se sklem Infinity Glass a širokými pozorovacími úhly vás zaujme. Široké pozorovací úhly umožňující pohodlné sledování HD videí. Tablet je ideální pro čtení, poslech hudby, sledování filmů nebo prohlížení webových stránek na cestách. Je také velice lehký, váží pouze 269 gramů. Čtyřjádrový procesor tabletu TAB 2 A7-30 umožňuje lepší multitasking a operační systém Android 4.4 KitKat je celkem rychlý a snadno ovladatelný. Uživatele také potěší 32 GB rozšiřitelného úložiště a 2 Mpx fotoaparát.

Lenovo TAB 2 A7-30

Tablety do 6000 korun

Dále bychom vám rádi představili několik tabletů střední třídy s cenou do 6000 korun.

Lenovo TAB A10-70 3G

V této třídě nás zaujal Lenovo TAB A10-70 3G, který působí velmi elegantně. Nadchne vás 10“ displejem s rozlišením 1200x800 px. Výkonný 5 Mpx fotoaparát vám zajistí pěkné a kvalitní snímky. O rychlost tabletu se stará čtyřjádrový procesor MediaTek s frekvencí 1,3 GHz a skvěle ho podpoří i RAM paměť o velikosti 1 GB. Na 16 GB interní paměti je předinstalovaný operační systém Android 4.2. Tablet je v porovnání s těmi předchozími trochu těžší, váží 560 gramů.

Lenovo TAB A10-70 3G

ASUS ZenPad 8

Moderní design a jednoduchý vzhled nabízí tablet ASUS ZenPad 8. 8“ tablet, jehož displej zaujímá 76,5 % čelní plochy je skvěle vybaveným nástrojem pro práci i zábavu. Tablet je vybaven výkonným 4jádrovým procesorem Qualcomm MSM8916. Procesor společně s dostatečně velkou operační pamětí a výkonnou grafickou kartou umožňují plynulé procházení internetu, spouštění aplikací, přehrávání videa ve vysokém rozlišení a také hraní náročnějších her. Tablet má 2 kamery, které využívají unikátní technologii PixelMaster, ta zajišťuje excelentní obrazovou kvalitu. Samozřejmostí je bezdrátové připojení WiFi b/g/n a podpora mobilního připojení LTE, která vám umožní okamžitě streamovat hudbu a videa nejen doma, ale i na cestách. Tablet vydrží nabitý až 10 hodin.

ASUS ZenPad 8

Tablety nad 6000 korun

Na konec se podívám na tablety pro náročnější uživatele, které se dají pořídit za cenu vyšší než 6000 korun.

Apple iPad Air 2

Fanoušci Applu mají jasno. Apple iPad Air 2 láká zejména designem a celkovým zpracováním na té nejvyšší úrovni. Uživatel ocení senzor otisku prstů, známý také jako TouchID, FaceTimeHD kameru s rozlišením 1,2 Mpx a senzorem okolního světla. iPad Air 2 nabídne 9,7" Retina displej s rozlišením 2 048 × 1 536 px. Na displej se příjemně kouká za každé situace, i na přímém slunci. Nevýhodou může být kapacita paměti. U 16GB verze vám po prvním zapnutí zůstane 10,9 GB a paměť si nelze rozšířit žádnou paměťovou kartou. Velkým lákadlem je iOS, který zajišťuje plynulé a rychlé fungování přístroje a také stabilitu, která nemá konkurenci. Mezi hlavní přednosti Apple iPadu Air 2 patří skvělý displej a operační systém. Tablet si v porovnání s konkurencí nevede nejlíp v poslechu hudby. Reproduktory postrádají basy. Lepší by mohla být i kvalita fotoaparátu.

Apple iPad Air 2

Samsung Galaxy Tab S2 9.7 Wi-Fi

V nejvyšší třídě nesmí chybět Samsung Galaxy Tab S2 9.7 Wi-Fi disponuje vylepšeným 9,7” Super AMOLED displejem s rozlišením 2048x1536 px, který zajišťuje nejvyšší kvalitu zobrazení. Podání barev vypadá velmi živě. Výhodou je jeho hmotnost. Díky subtilní velikosti s nejútlejším a nejlehčím kovovým tělem lze bez problémů nosit s sebou po celý den. Vylepšený multitasking umožňuje uživatelům prohlížet a spouštět dvě aplikace současně a nechybí snímač otisků prstů. 8 MP fotoaparát vám obstará krásné a ostré fotografie. 3 GB paměť společně s 32 GB interní pamětí poskytuje dostatek prostoru, díky microSD je možné paměť rozšířit až do 128 GB.

Samsung Galaxy Tab S2 9.7 Wi-Fi

Sony Xperia Z4 Wi-Fi

Náročné zákazníky potěší tablet Sony Xperia Z4 Wi-Fi. 10“ displej posunuje technologické limity. Díky vysokému rozlišení 2560 x 1600 px poskytne uživateli jasnost, čistotu a ostrost. Špatný není ani po poslechové stránce. Technologie High-Res Audio se postará o to, abyste v každé skladbě slyšeli i ty nejmenší detaily. Tento tablet je ve své třídě nejtenčí, pohodlně se drží a příjemně se s ním manipuluje. Perfektní chod telefonu zajišťuje Osmijádrový 64bitový procesor Qualcomm Snapdragon 810. Baterie podle výrobce vydrží až 17 hodin.

Sony Xperia Z4 Wi-Fi

Závěr

Na výběr tabletu člověk potřebuje dostatek času. Není jednoduché porovnat všechny parametry přístrojů, o které má kupující zájem. Držte se pravidla, že vysoká cena neznamená vždy tu nejvyšší kvalitu.

23. 11. 2015

Témata

Appletablet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 199 Kč
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Apple oznámil jarní keynote, novinky představí 7. května

Apple rozeslal pozvánky na jarní keynote. Další novinky představí veřejnosti už v úterý 7. května 2024.

25. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

Apple zmírní pravidla pro hudební služby v rámci App Storu

Apple v reakci na nedávnou pokutu mění pravidla pro streamovací platformy. Nově budou moci uživatele informovat o...

19. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

Apple tvrdí, že baterie iPhonu 15 jsou lepší, než původně uváděl

Apple oznámil, že baterie iPhonu 15 mají mnohem lepší životnost, než původně tvrdil. Neuvedl ale, co toto zlepšení...

8. 4. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek