Úvod > Články > IFA 2015: Nejlepší novinky

IFA 2015: Nejlepší novinky

Veletrh IFA je vždy plný překvapení. Na tom letošním představili své novinky Acer, Asus, Huawei, Lenovo, Samsung, Sony a další výrobci. V Německu se sešli přední výrobci z celého IT světa. K vidění toho bylo hodně. Kromě počítačů také nové tablety, chytré telefony a v neposlední řadě také nositelná elektronika.

Nejvýraznější novinkou v oblasti technologií je čtečka otisků prstů v mobilních telefonech. Čtečka otisků prstů již není jen pro několik vyvolených telefonů. Novinky s touto technologií představují letos také společnosti Sony, Huawei, Lenovo, ZTE či Gigaset.

Absolutní jedničkou v oblasti mobilních telefonů byla na veletrhu společnost Sony, která představila trojici smartphonů. Vůbec nejzajímavější telefon na veletrhu byl Sony Xperia Z5 Premium. Novinka disponuje 4K displejem, který je jemný, má kvalitní a přirozené barvy a vysoký jas. Dále model potěší špičkovým 23 MPx fotoaparátem, je voděodolný a jeho baterie vydrží až dva dny. Také design telefonu se výrobcům velmi povedl. Kombinace ocelového rámečku se skleněnými zrcadlovými zády působí velice luxusně.

Sony Xperia Z5

Tablety neprochází zrovna nejlepším obdobím. Jejich oblíbenost klesla a celkově o ně není tak velký zájem, jako dříve. Přesto Lenovo přišlo se zajímavou novinkou. Nový tablet Yoga Tab 3 Pro má co nabídnout. Zájemce kromě povedeného designu potěší integrovaný stojánek, malý projektor a velká baterie. Projektor je umístěný ve středu podstavce, takže je snadné nastavit pozici projektoru vůči zdi. Poprvé Lenovo u tabletu používá procesor od Qualcommu. Zásadní změnu ale hledejte softwaru. Místo nepovedeného systému inspirovaného iOS je Yoga Tab 3 Pro první zařízení od Lenova s klasickým uspořádáním se zásobníkem na aplikace.

Yoga Tab 3 Pro

Nezklamaly nás ani hodinky. Sportovně elegantní design hodinek Samsung Gear S2 nenechá klidným nejednoho zákazníka. Velmi lákavý je také kulatý ciferník s pohyblivou lunetou, která plní funkci ovládacího prvku. Uživatelské rozhraní Wheel UX je uspořádané, seznam aplikací má podobu kulatých ikon po obvodu ciferníku. Hodinky mají čip, který je promění v platební kartu systému Samsung Pay. Ten v Čechách zatím není. Operační systém Tizen z hodinek dělá částečně samostatné zařízení. Přístroj nabízí řadu předinstalovaných aplikací.

Samsung Gear S2

Budoucnost vidí všichni výrobci v internetu věcí. Výrobci se předhánějí v originálních nápadech. Lednice, vysavač, trouba, myčka, kávovar či garážová vrata, internet bude všude. Například Amazon nedávno představil nápad na nákupní Wi-Fi tlačítko. To by mělo zajistit to, že už se nikdy nebudete muset zabývat tím, kdy vám dojde prací prášek, sáčky ve vysavači nebo kapsle do kávovaru. Stačí jednoduše zmáčknout naprogramované tlačítko na spotřebiči a počkat až vám na dveře zaklepe poslíček s novou zásobou.

Internet věcí je zatím u svého zrodu, ale již teď jsou na trhu první spotřebiče, které takto fungují. V následujících letech se jistě máme na co těšit.

16. 9. 2015

Témata

mobilní internettablet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

28. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

5G síť od O2 pokrývá 94 % populace Moravskoslezského kraje

O2 pokračuje v modernizaci mobilní sítě a rozšiřování 5G připojení. Nyní úspěšně zmodernizovalo 618 základnových...

21. 3. 2024

Zobrazit celý článek

 

Telenor na Antarktidě otevřel nejjižněji položenou mobilní stanici na světě

Norská společnost Telenor oznámila, že na Antarktidě otevřela nejjižněji položenou základnovou stanici na světě...

10. 2. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek