Úvod > Články > Freelo: pomocník při řízení projektů

Freelo: pomocník při řízení projektů

V listopadu 2015 trojice pardubických podnikatelů spustila novou aplikaci na správu úkolů – Freelo. Se svou ryze českou aplikací se zaměřují na komunikaci v týmu a přehledné plánování úkolů. Po roce přicházejí s novou verzí, která je inspirovaná zpětnou vazbou od uživatelů. Do příštího roku se chystá překlad aplikace do angličtiny a následná cesta na zahraniční trh.

Freelo: pomocník při řízení projektů

Freelo je webová aplikace na řízení projektů, která zjednodušuje komunikaci v týmu nad úkoly. Její vývoj trval 10 měsíců a první verze byla spuštěna loni v listopadu. Za rok si získala přes 2 500 uživatelů.

"Freelo vzniklo, protože jsme jej sami potřebovali," říká Honza Kulda, jeden ze zakladatelů a webdesignér na volné noze. "Chyběla nám přehledná aplikace na úkoly a efektivní práci, a tak jsme si ji vytvořili," dodává. Freelo je tak alternativou k velkým nástrojům jako je Basecamp, Asana či Trello. Jako hlavní konkurenční výhody vidí zakladatelé češtinu a intuitivní ovládání.

Když jste na volné noze, stačí na organizaci tužka a papír, případně aplikace typu Evernote. Pracujete-li v týmu, nebo si k práci chcete přizvat klienta, papír a tužka nestačí. Emaily se špatně dohledávají. Telefonáty nejsou nikde zaznamenané. Práce v týmu vyžaduje každodenní komunikaci nad úkoly – a to je přesně hlavní funkce Freela.

"Během roku se ukázalo, co naši uživatelé skutečně potřebují," vysvětluje novou verzi aplikace Karel Dytrych. "Zaměřili jsme se proto na kalendář a přehlednější plánování úkolů, přidali jsme API na propojení s dalšími aplikacemi. Dále jsme přidali sledování úkolů a zaměření na priority dne," popisuje některé z nových funkcí třetí ze zakladatelů Karel Borkovec, hlavní programátor. Největší důraz je kladen na intuitivní ovládání aplikace tak, aby byla okamžitě k použití i bez zaškolení. Vše si lze nastavit podle sebe, od upozornění po sledování úkolů.

"Používání aplikace na správu úkolů šetří čas a posouvá celý projekt kupředu. Tým je informovaný a na nic se nezapomene," vyjmenovává hlavní výhody Karel Dytrych. Nejčastějšími zákazníky jsou malé týmy nebo profesionálové na volné noze. Stejně tak jde ale aplikace využít i pro přestavbu chaty, či plánování rodinné dovolené. Uplatní se všude tam, kde je nutné nad úkoly komunikovat. Aplikace nabízí i Free tarif – pro skupinu tří lidí pracujících na dvou projektech je zcela zdarma a bez omezení funkcí.

28. 1. 2017

Témata

aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 199 Kč

Přečtěte si také

 

Netflix přestane vykazovat počet předplatitelů

Společnost Netflix oznámila, že přestane každé čtvrtletí vykazovat počty předplatitelů. Mohlo by to znamenat, že...

24. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

X zavede poplatek pro nové uživatele

Podle Elona Muska začne platforma X brzy účtovat novým uživatelům "malý poplatek" za zveřejňování obsahu, lajkování...

23. 4. 2024

Zobrazit celý článek

 

Firmy na Telegramu mohou nově používat business účty

Telegram nově umožňuje uživatelům převést své osobní účty na firemní. Přidal také řadu funkcí primárně pro firmy.

22. 4. 2024

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek