Úvod > Články > Facebook smaže zálohované fotky

Facebook smaže zálohované fotky

Již nějakou dobu si mohou uživatelé Facebooku, pokud chtějí, synchronizovat svůj mobilní telefon se svým profilem a zálohovat zde ve speciálním soukromém albu veškeré fotografie pořízené na mobilu. Soubor nejenže slouží jako uložiště, ale fotky je takto také velmi snadné sdílet se svými přáteli na Facebooku.

Facebook smaže zálohované fotky

Nyní však Facebook přichází s novinkou v podobě nové aplikace. Doposud takto uložené fotky se rozhodl smazat. Uživatelé ale o ně přijít úplně nemusí. Jediné, co pro jejich záchranu budou muset udělat, je nainstalovat si novou aplikaci Moments, která je rovněž od tvůrců Facebooku a fotky nově ukládat zde.

Aplikace Moments k Faceboku

Facebook již počátkem roku 2015, kdy byla tato aplikace zveřejněna, začal všechny takto synchronizované fotky do aplikace přesouvat. Pokud o fotky nechcete přijít, tak si budete muset do 7. července nainstalovat aplikaci Moments, nebo si je stáhnout přímo do počítače. K úplnému odstranění všech fotek z profilu uživatele však nedojde, pouze se odstraní ty, které byly automaticky synchronizovány z telefonu.

Poté bude původní sesynchronizované album i s fotkami vymazáno. Facebook měl o této skutečnosti své uživatele informovat. Nová aplikace Moments je dostupná jak na Google Play tak i v App Storu.

Řadě uživatelů se však tento krok nelíbí a domnívají se, že Facebook tímto rozhodnutím pouze nutí své uživatele nainstalovat si jeho aplikace. Proto pro jistotu zkontrolujte své nastavení, může být totiž aktivní, aniž byste o tom věděli. Ať zbytečně nepřijdete o své vzpomínky.

5. 7. 2016

Témata

aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Jak jsou drony nejčastěji zneužívány a co s tím?

Vynález dronu je skvělý pro zachycování festivalové atmosféry, detailní záběry oprav elektrického vedení nebo...

14. 10. 2017

Zobrazit celý článek

 

Vyberte si na Messengeru hudbu podle emoji!

Facebook a Apple se spojili, aby vytvořili novou funkci, pomocí které budete moci spouštět hudbu přes Messenger.

9. 10. 2017

Zobrazit celý článek

 

Microsoft ukončuje svou hudební službu

Software jako by čím dál tím víc stagnuje. Nyní se rozhodl ukončit hudební službu Music Groove a zákazníky předat...

6. 10. 2017

Zobrazit celý článek

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Máte nový iOS 11? Pozor na vypínání Wi-Fi a Bluetooth

 

Apple opět mění zavedená pravidla. Vypínání Wi-Fi a Bluetooth v Ovládacím centru nefunguje tak, jak jsme byli do teď...

Zobrazit celý článek

Google umožní vypnout zvuk stránek. Navždy!

 

Někdy pokrok tkví v těch nejjednodušších věcech. Google Chrome testuje funkci, která zjednodušuje vypnutí zvuku...

Zobrazit celý článek

Digi TV rozšiřuje dětskou, T-Mobile zase hudební a cestopisnou nabídku

 

Internetové televize neustále rozšiřují nabídku svých programů a přehánějí se v tom, kdo nabídne svým divákům víc...

Zobrazit celý článek