Úvod > Články > dTest odhalil, že nás Google neustále sleduje!

dTest odhalil, že nás Google neustále sleduje!

Spotřebitelská organizace dTest upozornila na to, že se ČR připojí k dalším šesti státům, které podávají stížnost na úřady pro ochranu osobních údajů. Toto oznámení se bude týkat společnosti Google. Nerespektuje totiž GDPR a sleduje polohu svých uživatelů, i když mu k tomu nedali svědomí.

dTest odhalil, že nás Google neustále sleduje!

Česko se tak přidává k Norsku, Řecku, Nizozemí, Slovinsku, Polsku a Švédsku. Na porušování zásad a ochraně osobních údajů upozornila v ostatních zemích norská organizace Forbrukerrådet i Evropská organizace spotřebitelů (BEUC).

Společnost dTest se k nim připojila. "Údaje o poloze mohou o lidech odhalit mnohé, včetně náboženského (docházení na bohoslužby) a politického přesvědčení (navštěvování demonstrací), zdravotního stavu (pravidelné návštěvy nemocnice) a sexuální orientace (navštěvování určitých barů)," vysvětlila podle serveru novinky.cz společnost dTest.

Citlivé informace o vás Google získává díky funkci Historie polohy a Aktivita na webu a v aplikacích. A je úplně jedno, jak jste služby nastavili. Google se postaral různými manipulativními praktikami o to, aby měla většina lidí sledování zapnuté.

A kvůli čemu? Nebojte, Google vás nesleduje, aby vás mohl oddělat nebo na vás něco vyštrachal. Jde mu o přesné zacílení reklamy. Ale může jít o další důvody, které nechceme ani domyslet.

Zdroj: novinky.cz

30. 11. 2018

Sdílejte

Zobrazit všechny články

Nejčtenější články

Apple do iPhonů přidá AI založené na technologii od Google nebo OpenAI

 

Apple chce do svých iPhonů co nejdříve implementovat umělou inteligenci. Zvažuje o využití Gemini od Googlu i...

Zobrazit celý článek

Česká pošta zdražuje posílání přes Balíkovnu

 

Česká pošta zdražuje služby Balíkovny. Od dubna si registrovaní uživatelé připlatí za odeslání balíčku 4 Kč, 69 Kč...

Zobrazit celý článek

T-Mobile představil nové balíčky pro datování mimo EU

 

T-Mobile nabídne svým zákazníkům dostupnější roaming. Představil nové balíčky pro uživatele, kteří plánují cestu...

Zobrazit celý článek